ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Αγώνας για την περισυλλογή των νεκρών ζώων στη Λάρισα: Δύσκολη η αποστολή

Ατελείωτη και δύσκολη η μάχη περισυλλογής των νεκρών ζώων μετά την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη Θεσσαλία. Στη μάχη έχει πλέον έχει ριχτεί και ο στρατός, με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των κατοίκων στις πλημμυρισμένες να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Δύσκολη η αποστολή – Μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία

Κλιμάκιο του στρατού με ειδικές στολές κάνουν περισυλλογή νεκρών ζώων στην περιοχή της Λάρισας, σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα καθώς η μυρωδιά είναι πολύ άσχημη και, φυσικά, επικίνδυνη για την υγεία.

 

Τα στελέχη του στρατού με φτυάρια στα χέρια τοποθετούν τα νεκρά ζώα σε σακούλες και τα τοποθετούν σε φορτηγά για να πάνε είτε για καύση είτε για ταφή, όπως μεταδίδει στο δελτίο του OPEN ο δημοσιογράφος Γιώργος Κρατημένος, που βρίσκεται στη Λάρισα.

«Από τα 90.838 νεκρά ζώα που έχουν δηλωθεί έχουν συλλεχθεί τα 47.282. Είναι τα μισά», λέει ο Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κάπου όμως, οι κτηνοτρόφοι μαζεύουν μόνοι τα νεκρά τους ζώα

Σε πολλές περιοχές, όμως, κτηνοτρόφοι αναγκάζονται και μαζεύουν αιγοπρόβατα και χοίρους που είχαν στους στάβλους τους μόνοι τους.

Εκατοντάδες ήταν τα νεκρά ζώα τα οποία εντοπίστηκαν και στο χωριό Αγναντερό της Καρδίτσας, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN, Ελευθερία Σπυράκη. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι κτηνοτρόφοι χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους προκειμένου να απομακρυνθούν τα πνιγμένα ζώα μέσα από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

«Χθες πλήρωσα ανθρώπους και τα βγάλανε έξω με στολές. Τους πλήρωσα γιατί βρωμάει ο τόπος. Έξω από το μαντρί στο δρόμο τα έχω βάλει τα ζώα. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε εκεί και τώρα πάνε σκυλιά, τρωκτικά», λέει χαρακτηριστικά κτηνοτρόφος.

Μάλιστα όπως λένε οι ίδιοι,  αφού πλήρωσαν ανθρώπους να τους βοηθήσουν ώστε να βγάλουν έξω τα νεκρά ζώα, στη συνέχεια έπρεπε και να τα θάψουν.

«Δώσαμε κάποια μεροκάματα. Τα βγάλαμε έξω και μετά έπρεπε να τα θάψουμε, κάναμε όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο που έπρεπε να γίνει, δηλαδή να κάνουμε τη γούρνα για να τα θάψουμε, να τα ρίξουμε μέσα και μετά να ρίξουμε τον ασβέστη και έπειτα να τα σκεπάσουμε», προσθέτει κτηνοτρόφος.

Ο φόβος των λοιμώξεων

Το τελευταίο 24ωρο έχουμε 51 νέα περιστατικά γαστρεντερίτιδας, με επτά ασθενείς να νοσηλεύονται και 62 νέες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού με 15 άτομα να παραμένουν στο νοσοκομείο. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας αναφέρθηκαν δύο ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση, με τον έλεγχο να συνεχίζεται.   Πολλές είναι και οι δερματικές μολύνσεις στους κατοίκους των περιοχών αυτών από τα νερά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button