ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε ξενοδοχείο στην πόλη Χοστ

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χοστ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη και δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές αν επρόκειτο για ατύχημα ή επίθεση

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στην πόλη Χοστ στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χοστ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη και δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές αν επρόκειτο για ατύχημα ή επίθεση.

Η έρευνα των δυνάμεων ασφαλείας για τα αίτια της έκρηξης, που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Χοστ γύρω στις 11:00 π.μ. (09:30 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.

Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι πολίτες, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα θύματα είναι Αφγανοί και άτομα που έχουν καταφύγει στο Αφγανιστάν από το Πακιστάν.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι καταστήματα κοντά στο σημείο της έκρηξης υπέστησαν ζημιές και η πρόσβαση εκεί έχει αποκλειστεί. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Η ασφάλεια στο Αφγανιστάν έχει βελτιωθεί από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, ανατρέποντας την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση, ύστερα από 20 χρόνια πολέμου.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος παραμένει ωστόσο απειλή.

Στο Πακιστάν καταγράφεται μεγάλη αύξηση των επιθέσεων, κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, τις οποίες έχουν καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος και η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν (Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, TTP), μια ξεχωριστή οργάνωση από τους Αφγανούς Ταλιμπάν, αλλά με τους οποίους μοιράζονται την ίδια ιδεολογία.

Η επαρχία Χοστ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν, είναι για χρόνια καταφύγιο για αντιπάλους των πακιστανικών αρχών. Οι πακιστανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να καταφύγουν στο Αφγανιστάν πέρα από τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button