ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θάνατος 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά: «Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη λες φεύγουμε» – Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονίζουν μαρτυρίες αυτόπτη μάρτυρα που είδε μπροστά του τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σηκώνουν τον καταπέλτη την ώρα που βρισκόταν πάνω σε αυτόν άνθρωπος που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του 36χρονου τη νύχτα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, τον οποίον πέταξαν στη θάλασσα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά.

Μάλιστα, το πλοίο Blue Horizon αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, με το καράβι να φτάνει μέχρι την Αίγινα και να γυρνάει πίσω μετά από μία ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία-σοκ.

Σε πλάνα που κόβουν την ανάσα, καταγράφεται ο αργοπορημένος επιβάτης κάτοικος Αγίου Νικολάου, ο οποίος προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα. Την ώρα εκείνη, δύο άτομα από το πλήρωμα τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου.

Τι λέει αυτόπτη μάρτυρας για το περιστατικό

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα…

Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω. Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button