Διεθνής επικαιρότητα

Πτήση θρίλερ Λονδίνο-Σιγκαπούρη: Από ανακοπή πέθανε 73χρονος – Επτά τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Το αεροσκάφος της Singapore Airlines που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης σήμερα είχε πέσει σε κενό αέρος, ενώ βρισκόταν εντός του ταϊλανδέζικου εναέριου χώρου και στη συνέχεια αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του αεροδρομίου.

Ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι, ο Κιτιπόνγκ Κιτικάτσορν, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ένας 73χρονος Βρετανός πέθανε, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή. Οι επτά σοβαρά τραυματίες φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ένα μέλος του πληρώματος νοσηλεύεται επίσης.

Ένας φοιτητής από τη Μαλαισία που επέβαινε στην πτήση SQ321 είπε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για το χάος που θα ακολουθούσε μέσα στο αεροπλάνο. Ενώ απέμεναν τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ο Ντζαφράν Αζμίρ είπε ότι αισθάνθηκε με ανησυχία το αεροσκάφος Boeing 777-300R να γέρνει προς τα επάνω και στη συνέχεια να τρέμει.

Ο 28χρονος έκανε κουράγιο και έλεγξε αν φορούσε τη ζώνη του. Την φορούσε. Πολλοί από τους άλλους επιβάτες την είχαν λύσει, είπε.

«Κόσμος εκτοξεύθηκε προς το ταβάνι»

«Ξαφνικά, έγινε μια πολύ απότομη πτώση και όσοι κάθονταν χωρίς να φορούν ζώνη εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, κάποιοι χτύπησαν το κεφάλι τους στον χώρο των αποσκευών από πάνω προκαλώντας βαθουλώματα, χτύπησαν στα σημεία όπου βρίσκονται τα φώτα και οι μάσκες και τα έσπασαν», αφηγήθηκε ο Αζμίρ.

«Οι άνθρωποι έπεσαν κάτω, το κινητό μου ξέφυγε από τα χέρια και πέταξε δύο σειρές προς τα πλάγια, τα παπούτσια του κόσμου πετούσαν τριγύρω», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά.

«Το πλήρωμα και όσοι βρίσκονταν μέσα στις τουαλέτες τραυματίστηκαν σοβαρά επειδή τους βρήκαμε πεσμένους κάτω, να μην μπορούν να σηκωθούν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι», συνέχισε ο Αζμίρ.

Ο κυβερνήτης τους ενημέρωσε ότι θα προσγειώνονταν εκτάκτως στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Μετά την προσγείωση, νοσηλευτές και διασώστες πήγαν να ελέγξουν τους τραυματίες. «Δεν νομίζω ότι είχαν αντιληφθεί πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα», είπε ο Αζμίρ. Αργότερα έφτασαν ασθενοφόρα και ο Αζμίρ είπε ότι είδε τουλάχιστον 8 ανθρώπους σε φορεία. Χρειάστηκαν 90 λεπτά για να εκκενωθεί το αεροσκάφος, ανέφερε.

Η συγγνώμη της Singapore Airlines

Σύμφωνα με τη Singapore Airlines, στο αεροπλάνο υπήρχαν 211 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Στην ανάρτησή της στο Facebook η εταιρεία ανέφερε ότι 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι 12 από αυτούς χρειάστηκαν βοήθεια, χωρίς όμως να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. «Εκφράζουμε ειλικρινά συγγνώμη για την τραυματική εμπειρία που βίωσαν οι επιβάτες και το πλήρωμά μας σε αυτήν την πτήση. Παρέχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια σε αυτήν την δύσκολη περίοδο», διαβεβαίωσε.

Η Boeing από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με την Singapore Airlines και προσέφερε τη βοήθειά της.

Το σημερινό είναι το τελευταίο δυστύχημα στο οποίο εμπλέκεται αεροσκάφος Boeing, μετά από εκείνο της Alaska Airlines, τον Ιανουάριο, όταν αποκολλήθηκε εν πτήσει μέρος του παραθύρου ενός 737 MAX. Το 2018 και το 2019 δύο αεροσκάφη Boeing συνετρίβησαν στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι και να καθηλωθεί στο έδαφος ο στόλος των 737 MAX σε όλον τον κόσμο.

Η πτήση SQ321 είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το αεροπλάνο έκανε βουτιά 1.800 μέτρων μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Θάλασσα Άνταμαν. Ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης πλήττονται αυτήν την περίοδο από καταιγίδες, καθώς έχει μόλις ξεκινήσει η εποχή των βροχών.

«Στις 15.35 το αεροδρόμιο έλαβε σήμα κινδύνου από την πτήση της Singapore Airlines, όπου ανέφερε ότι επιβάτες τραυματίστηκαν λόγω αναταράξεων και ζητούσε να προσγειωθεί εκτάκτως» ανέφερε το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button