ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συνελήφθη Έλληνας με πιθανή εμπλοκή στη δολοφονία Κατσούρη

Συνελήφθη σήμερα άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το Μάιο του 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και είχε καταδικαστεί. Ο συγκεκριμένος οπαδός είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και θα εξεταστεί και για ενδεχόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σήμερα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Σύμφωνα με το Law & Order ο άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αδίκημα. Στη συνεχιζόμενη έρευνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ξεκίνησε νέος κύκλος συμπληρωματικών καταθέσεων. Κομβικής σημασίας έχουν καταστεί τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Δείγματα DNA που συλλέχθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος και καταγεγραμμένες συνομιλίες ενός Έλληνα υπόπτου, ο οποίος είχε ήδη αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, βρίσκονται υπό εξέταση. Ο ύποπτος είχε ισχυριστεί ότι παραθέριζε στην Κεφαλονιά την ώρα της δολοφονίας. Οι συνομιλίες αυτές υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα γνωρίζουν τις συνθήκες του πρόωρου θανάτου του οπαδού της ΑΕΚ.

Η εκτενής έκθεση που παραδόθηκε στον ανακριτή επισημαίνει ένα μείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε δύο μαχαίρια στο σημείο της δολοφονίας, το οποίο περιλαμβάνει το DNA του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα μαχαίρι έχει συνδεθεί με έναν 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, ο οποίος, ωστόσο, επέμεινε κατά την κατάθεσή του ότι το μαχαίρι δεν ήταν δικό του και δεν έφερε ούτε τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε το DNA του.

Ταυτόχρονα, γενετικό υλικό από Κροάτες κατηγορούμενους φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον τόπο των συγκρούσεων, όπως γάντια, καπέλα, κοντάρια και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα. Αξιοποιώντας το βιντεοσκοπημένο υλικό των φακέλων των υποθέσεων, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει περίπου 40 άτομα ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, από τα 105 που συνελήφθησαν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button