Διεθνής επικαιρότητα

Γάλλοι στρατιώτες συμμετείχαν για πρώτη φορά στην αλλαγή φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ

Γάλλοι στρατιώτες για πρώτη φορά στην ιστορία ανέλαβαν τη φύλαξη των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ και συμμετείχαν στην αλλαγή φρουράς.

Η στιγμή ήταν ιστορική καθώς η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα εκτός Κοινοπολιτείας συμμετείχε στην τελετή αλλαγής φρουράς τη Δευτέρα (8/4) , στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ής επετείου της Entente Cordiale.

Πλήθος κόσμου παρακολουθούσε 32 μέλη της Garde Républicaine της Χωροφυλακής και 40 φρουρούς από τον F Λόχο της Σκωτσέζικης Φρουράς να παρελαύνουν μαζί στον προαύλιο χώρο του Παλατιού του Μπάκινγχαμ, όπου τους επιθεώρησαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου και ο Γάλλος πρέσβης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.

Οι Γάλλοι δεν ανέλαβαν την φύλαξη του βασιλιά Καρόλου καθώς αυτή η ευθύνη ανατίθεται μόνο σε μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και των στρατευμάτων της Κοινοπολιτείας.

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι παρουσία των Γάλλων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος κοινών δραστηριοτήτων Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας που γιορτάζουν τους ιστορικούς στρατιωτικούς και διπλωματικούς δεσμούς των δύο εθνών το 2024.

Αυτό θα περιλαμβάνει στρατιωτικές αθλητικές εκδηλώσεις, συμμετοχή σε αεροπορικές επιδείξεις της άλλης πλευράς και μεγάλες εκδηλώσεις στη Νορμανδία τον Ιούνιο για να τιμήσουν την ηρωική υπηρεσία των συμμαχικών βετεράνων που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Γαλλίας από τη ναζιστική κατοχή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button