Διεθνής επικαιρότητα

Ο Τζέιμι Φοξ ζητά συγγνώμη και διαγράφει ανάρτηση για τον Ιησού στο Instagram

Για αντισημιτισμό κατηγορήθηκε από χιλιάδες followers ο Τζέιμι Φοξ και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να διαγράψει μια ανάρτηση με αναφορά στον Ιησού.

Στο επίμαχο ποστ που δημοσίευσε στο Instagram, έγραψε: «Εδώ σκότωσαν αυτόν τον τύπο που λέγεται Ιησούς. Τι νομίζεις ότι θα σου κάνουν;».

Οι διαμαρτυρίες δεν άργησαν να φανούν με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν για «απαράδεκτη αναφορά στην αντισημιτική πεποίθηση ότι οι Εβραίοι ήταν συλλογικά υπεύθυνοι για τον θάνατο του Ιησού Χριστού».

Σε χιλιάδες σχόλια οι φαν του τον κατηγόρησαν ότι προωθεί το μίσος εναντίον των Εβραίων. Γράφουν χαρακτηριστικά: «Η ανάρτηση του Τζέιμι Φοξ μεταφέρει ένα τρομακτικά αντισημιτικό μήνυμα που έχει τις ρίζες του στην κλασική συκοφαντική δυσφήμιση και την αντι-εβραϊκή θεωρία συνωμοσίας».

Να σημειώσουμε πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει απορρίψει επίσημα την ιδέα αυτή από το 1965.

Ο 55χρονος ηθοποιός διέγραψε την ανάρτηση και , σύμφωνα με το BBC, ανέβασε νέα όπου έγραφε:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα και από όλους όσοι προσβλήθηκαν από την ανάρτησή μου . Τώρα καταλαβαίνω ότι η επιλογή των λέξεών μου προκάλεσε προσβολή και ζητώ συγγνώμη. Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου. Για να ξεκαθαρίσω, προδόθηκα από έναν ψεύτικο φίλο (fake friend) και αυτό εννοούσα με το “αυτοί”, όχι κάτι περισσότερο».

Διαδικτυακές επικρίσεις δέχθηκε και η Τζένιφερ Άνιστον, καθώς έκανε «like» στην αρχική ανάρτηση του Φοξ. Η γνωστή ηθοποιός ανέβασε με τη σειρά νέα ανάρτηση στην οποία ζητούσε συγνώμη, τονίζοντας πως δεν στηρίζει καμία μορφή αντισημιτισμού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button