ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Καίνε» τα καύσιμα στην Κρήτη: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη – Τι λένε πρατηριούχοι στο neakrtii.gr

Πρατηριούχοι στο neakriti.gr: «Συνηθισμένες οι αυξήσεις τον Αύγουστο»

Ξεπέρασε τα δύο ευρώ η τιμή της απλής αμόλυβδης σε πρατήρια υγρών καυσίμων της ενδοχώρας της Κρήτης. Οι τέσσερις νομοί του νησιού είναι μαζί με νησιά των Κυκλάδων από τους ακριβότερους στη χώρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι καταναλωτές παρακολουθούν αμήχανοι το ράλι των τιμών με την μέση τιμή της αμόλυβδης, ενδεικτικά στα Χανιά, να έχει φτάσει στο 1,96 ευρώ το λίτρο. Σταθεροποίηση των τιμών εκτιμούν οι βενζινοπώλες πως θα υπάρξει το επόμενο διάστημα, με τους καταναλωτές ωστόσο να επιβαρύνονται επιπλέον από το υψηλό κόστος των μετακινήσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων κ. Γιάννης Δρακακάκης παρατηρεί πως «τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν αρκετές αυξήσεις καθημερινά και η τιμή της αμόλυβδης από το 1,80 όπου είχε σταθεροποιηθεί, έχει πλέον ξεπεράσει και τα δύο ευρώ το λίτρο σε αρκετά πρατήρια του νομού Χανίων και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης: Στα Χανιά η μέγιστη τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν χθες 2,099 ανά λίτρο, στο Ρέθυμνο στα 2,128 ευρώ, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι 2,199 ευρώ ανά λίτρο. «Υπολογίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε μια σταθεροποίηση με την τιμή της αμόλυβδης με δεδομένο πως τα στοιχεία δείχνουν ότι το βαρέλι κυμαίνεται στα περίπου 85 δολάρια» σημείωσε ο κ. Δρακακάκης.

Δείτε το βίντεο: 

Οι επαγγελματίες οδηγοί δέχονται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από την άνοδο των τιμών στα καύσιμα ενώ οι καταναλωτές μιλούν για ένα ακόμα βάρος στις πλάτες τους τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καλούνται συνεχώς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων εξηγεί ότι οι οδηγοί εκφράζουν παράπονα και οι βενζινοπώλες είναι οι πρώτοι αποδέκτες, ωστόσο σημειώνει ότι «γνωρίζουν ότι κάθε Αύγουστο, οι τιμές των καυσίμων είναι πάντα αυξημένες. Ο κόσμος έχει συνηθίσει την ακρίβεια στην τιμή της βενζίνης και βάζει καύσιμα γνωρίζοντας ότι θα τα πληρώσει ακριβότερα λόγω καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου».

Η τιμή πάντως μέχρι στιγμής και σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, φαίνεται να βρίσκει ταβάνι στα 2,40 ευρώ το λίτρο στα νησιά, αφού είναι πολύ υψηλά τα κόστη όσον αφορά τους θαλάσσιους εφοδιασμούς για τα βενζινάδικα. Ενδεικτικά στη Νάξο η τιμή της βενζίνης ανέρχεται στα 2,20 ευρώ το λίτρο. Αυξητική είναι η τάση για το πετρέλαιο κίνησης με τη μέση τιμή του να διαμορφώνεται στο 1,75 ευρώ το λίτρο.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button