Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή για μη λειτουργία παιδικής κατασκήνωσης (video)

Δεν θα λειτουργήσει τελικά ούτε αυτό το καλοκαίρι η δημοτική κατασκήνωση στην περιοχή Σκλαβιά της Χίου. Με δεδομένο ότι μετά το 2019 η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει λειτουργήσει την κατασκήνωση, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Πρόνοιας Γιώργο Πατεριμό και Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Κάρμαντζης επικαλέστηκε τα σοβαρά προβλήματα που είχε η κατασκήνωση και τις εργασίες που θα έπρεπε να κάνουν, σύμφωνα με την έκθεση τακτικού ελέγχου που φέρει ημερομηνία 16 Μαΐου 2019.
«Οι δουλειές του ποδαριού τελείωσαν. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη που δεν λειτούργησε, αλλά θέλω να παραδώσουμε μια ασφαλέστατη κατασκήνωση”, σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι του 2019 είχε λειτουργήσει ο χώρος.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πάντως ακόμα η Μελέτη των εργασιών, ενώ έγινε η Μελέτη Πυροπροστασίας για την κατασκήνωση. Φάνηκε δε ότι δεν ήταν στην άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αφού κατά μια άλλη άποψη θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί ο Δήμος την περίοδο της πανδημίας που έτσι και αλλιώς δεν ήταν επιτρεπτή η λειτουργία τέτοιων χώρων ώστε να πραγματοποιηθούν τα έργα.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Πατεριμός είναι εξασφαλισμένη η πίστωση ύψους 154.000 ΕΥΡΩ ώστε με την ολοκλήρωση της μελέτης να γίνει δημοπράτηση έργου. Με το Δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι την επόμενη χρονιά η κατασκήνωση θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Κριτική από τις αντιπολιτεύσεις
Πρώτη παράταξη που επισήμανε τη μη λειτουργία της Παιδικής Κατασκήνωσης ήταν η «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του απερχόμενου Δημάρχου Μανώλη Βουρνού. Όταν το 2019 λειτούργησαν την κατασκήνωση υποστήριζαν πάντως ότι αυτή λειτουργούσε με ασφάλεια.
Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη κατηγορεί τη δημοτική αρχή Κάρμαντζη για … «δουλειές του ποδαριού».
«Μνημειώδης ανικανότητα της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη και στην περίπτωση της κατασκήνωσης των Σκλαβιών, που ούτε φέτος θα λειτουργήσει. … 4 χρόνια και δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κατασκήνωση! Κάθε χρόνο λέει ότι κάνει έργα και υπόσχεται ότι θα λειτουργήσει του χρόνου!”, σημειώνει ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button