ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (26/2) στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, ένας άνδρας ηλικίας 41 και γυναίκα 40 ετών, ενώ αναζητείται έτερος συνεργός

Η Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με το πρόσχημα ύπαρξης οφειλών συγγενικών τους προσώπων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (26/2) στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, ένας άνδρας ηλικίας 41 και γυναίκα 40 ετών, ενώ αναζητείται έτερος συνεργός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απάτη με υπολογιστή, ψευδή κατάθεση και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών για απάτες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τη συνδρομή της 40χρονης και έτερου συνεργού τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες, διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, παρουσιάζοντας σε αυτούς ψευδή γεγονότα προσποιούμενος υπάλληλο καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σχετικά με την ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικών τους προσώπων προς το παραπάνω κατάστημα.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατά τις οποίες ο 41χρονος με την ανωτέρω μεθοδολογία, απέσπασε τραπεζικές κάρτες από πολίτες και πείθοντάς τους να του γνωστοποιήσουν τον προσωπικό αριθμό ασφαλείας, προέβη σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, 5 ναρκωτικά δισκία και ο ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button