Διεθνής επικαιρότητα

Ο Δήμος Καλαμαριάς έδωσε το όνομα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στο γήπεδο του Απόλλωνα

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, για τη μετονομασία του γηπέδου σε «Βασίλη Τριανταφυλλίδη» (Χάρρυ Κλυνν), με τη μεγάλη συναυλία των αδερφών Τσαχουρίδη.

«Η Καλαμαριά άργησε να τον τιμήσει, όμως εκείνος την είχε πάντα στην καρδιά του και την αναμόχλευε πάντα στα κείμενα και στις λέξεις του», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση, την οποία άνοιξε ο Σάκης Τανιμανίδης, ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα που, παρουσίασε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής τηλεόρασης Παναγιώτης Κρινής,  στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου καλλιτέχνη και πολιτικού, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Θανάσης Γιώγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον άνθρωπο Χάρρυ Κλυνν, που διετέλεσε και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας της Καλαμαριάς, μίλησε και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φώτης Μπαλτίδης, ενώ τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Συγκίνηση, γιατί ζω τούτη δω τη στιγμή που εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σαν Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στο μεγάλο Καλαμαριώτη», υπογράμμισε.

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έκανε  ιδιαίτερη αναφορά, με ένα ξεχωριστό βίντεο, και στην Καλαμαριώτισσα Λιζέτα Νικολάου, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Συγκινητική εικόνα υπήρξε η καρέκλα με την ανθοδέσμη που ζήτησε ο δήμαρχος να υπάρχει προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους στη σκηνή έκαναν ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν το κοινό. Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και  «Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές ολοκλήρωσαν το σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί. Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα χάρισε δύο μπλούζες της ομάδας στους καλλιτέχνες στις οποίες αναγράφονταν το 353.000 των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Ιουστίνος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς.

ΦΩΤΟ: voria.gr- thestival.gr -Typosthess.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button