ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Απογειώθηκε» η τιμή της φέτας – Δείτε πόσο μπορεί να φτάσει

Η σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές είτε στο να ψωνίσουν απο τα τυροκομικά καταστήματα – μπακάλικα είτε να μην αγοράσουν καθόλου φέτα, καθώς όχι μόνο οι τιμές είναι υψηλότερες, αλλά και η ποιότητα χαμηλότερη

Πάνω από 17 ευρώ το κιλό πωλείται η φέτα στα ράφια, ενώ η βιολογική ξεπερνά τα 20 ευρώ το κιλό. Στα τυροκομικά καταστήματα, στη Βαρβάκειο αγορά, στα μπακάλικα και τα μικρότερα μαγαζιά τροφίμων στοιχίζει 12,00 με 13,50 ευρώ το κιλό.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφορά 4 και 5 ευρώ. Δεν είναι 1 και 2. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης τα σούπερ μάρκετ ανενόχλητα κοστολογούν όσο θέλουν τα προϊόντα», αναφέρει ιδιοκτήτης τυροκομικού καταστήματος στο Dnews.

«Φέτα από τυροπωλείο αλλιώς από πουθενά»

Η σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές είτε στο να ψωνίσουν απο τα τυροκομικά καταστήματα – μπακάλικα είτε να μην αγοράσουν καθόλου φέτα, καθώς όχι μόνο οι τιμές είναι υψηλότερες, αλλά και η ποιότητα χαμηλότερη.

«Η φέτα για εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη διατροφή μας, ωστόσο έχει ακριβύνει πάρα πολύ το τελευταίο καιρό. Πλέον προμηθευόμαστε φέτα τυροπωλεία και από παραγωγούς που την φτιάχνουν μόνοι τους. Η τιμή είναι φθηνότερη και η ποιότητα καλύτερη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button