ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Χειρότερες από ποτέ οι συνθήκες στα νοσοκομεία» – Οι γιατροί του Ρεθύμνου, ζητούν κίνητρα από την πολιτεία (vid)

ακρόαση άρθρου

Ρέθυμνο

«Χειρότερες από ποτέ οι συνθήκες στα νοσοκομεία» – Οι γιατροί του Ρεθύμνου, ζητούν κίνητρα από την πολιτεία (vid)

Πρωτοβουλία ενίσχυσης των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Ηρακλείου, ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, προκειμένου περισσότερο ως ευχαριστώ και ως δώρο, να αγκαλιάσει τους νέους που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να μάθουν και να υπηρετήσουν την επιστήμη τους. Φορείς και σύλλογοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, επιδοτούν με 120 ευρώ το μήνα το ενοίκιο των ειδικευόμενων, ενώ προβλέφθηκαν και μια σειρά εκπτώσεων σε καταστήματα του Ρεθύμνου

  • Η πολιτεία απούσα, η κοινωνία στήριγμα
  • Κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ειδικευόμενους
  • Οι νέοι γιατροί υπηρετούν υπό αντίξοες συνθήκες την επιστήμη τους
  • «Δεν είναι λύση, η πολιτεία να δώσει κίνητρα», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Με τις συνθήκες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου να περιγράφονται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ως οι χειρότερες από ποτέ σε ότι αφορά τη στελέχωση, η επιλογή νέων ανθρώπων, νέων γιατρών, ειδικευόμενων να παραμένουν, δείχνει να συγκινεί τους πολίτες που με ξεκάθαρο τρόπο αποφάσισαν να κάνουν το ελάχιστο που μπορούν όπως είπαν. Να τους πουν ένα  ευχαριστώ και να τους δώσουν ένα δώρο, για όσα κάνουν.

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου και τη συμμετοχή φορέων του Ρεθύμνου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ HOSPITAL-ITY» που  περιλαμβάνει Επιδότηση ενοικίου 120 € τον μήνα, Εκπτώσεις στην εστίαση με τη συμμετοχή 140  καταστημάτων και σούπερ μάρκετς όπως και  προσπάθεια διευκόλυνσης εύρεσης στέγης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η  Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος φίλων της Παθολογικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το Σωματείο Εστίασης και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Ως μια υπέροχη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προφορά τους, αλλά όχι λύση στο πρόβλημα και ούτε κίνητρο για να μείνουν, χαρακτηρίστηκαν τα μέτρα και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες που κάλεσαν την πολιτεία να μην καθυστερήσει άλλο και να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τα νοσοκομεία.

Ειδικευόμενοι φεύγουν για το εξωτερικό να κάνουν ειδικότητα ανέφερε και ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε ότι πέρα από τις δυσκολίες και το ασύλληπτα δύσκολο περιβάλλον, με την έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία, οι ειδικευόμενοι δεν μπορούν να κάνουν αυτό για το οποίο πήγαν στα νοσοκομεία, δηλαδή να μάθουν.  

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button