Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ημιβυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο

Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λίμνης Ευβοίας, για την ημιβύθιση του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Ν. Αιδ. 43 στη θέση Λεόντειο της θαλάσσιας περιοχής Άγιος Νικόλαος Γαλατάκη της Λίμνης Ευβοίας στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, τα οποία διαπίστωσαν την ημιβύθιση του αλιευτικού σκάφους, σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτή. Ο κυβερνήτης του Ε/Π – Α/Κ σκάφους μετεπιβιβάστηκε σε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργιας, το οποίο έπλεε στην περιοχή.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη, το Α/Κ σκάφος είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Λίμνης για την διενέργεια αλιείας και καθώς έπλεε, πιθανόν να προσέκρουσε σε επιπλέοντα κορμό δέντρου ή βράχο. Στη συνέχεια παρουσίασε εισροή υδάτων και σε ελάχιστο χρόνο ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με την βοήθεια επαγγελματία δύτη, το Α/Κ σκάφος επισκευάσθηκε προσωρινά και ανελκύσθηκε σε τοπικό ναυπηγείο της περιοχής.

Από τη Λιμενική Αρχή της Λίμνης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button