Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Μετά το ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ) που υλοποίησε ο Δήμος Χαλκιδέων, για την δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Χαλκιδέων, ο Δήμος προχωρά και στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π), για να εξασφαλιστεί η εύκολη προσβασιμότητα πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια του Δήμου.

Tην Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, υπεγράφη το συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών για την εκπόνηση του Σχεδίου, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία, συμβατικού ποσού 71.920 ευρώ (με Φ.Π.Α), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το συγκεκριμένο Σχέδιο:

  • Σε πρώτη φάση θα εξεταστούν το πλάτος και η ποιότητα επιφάνειας πεζοδρομίων, χαρακτηριστικά ραμπών, χαρακτηριστικά διαβάσεων, ποιότητα όδευσης τυφλών, είδος εμποδίων και η δυνατότητα προσβάσιμης εισόδου σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια.
  • Σε δεύτερη φάση θα προσδιοριστούν σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές, καθώς και προσβάσιμες διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων από πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία και με το Σ.Β.Α.Κ του Δήμου.

«Σκοπός μας είναι, ο Δήμος Χαλκιδέων να είναι φιλικός και προσβάσιμος σε όλους, με πολίτες και επισκέπτες που θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς εμπόδια. Το Σ.Α.Π είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που θα μας “υποδείξει” ζητήματα των υποδομών και θα βοηθήσει στην εύρεση χρηματοδοτήσεων, ώστε να πετύχουμε τον στόχο ενός ποιοτικού και ασφαλούς δικτύου μετακινήσεων για πεζούς, μαμάδες με καρότσια και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα», δήλωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

The post Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button