ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί και η αναζήτηση αγνοουμένων – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Όλη την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο συνεχίστηκαν οι προσπάθειες στρατού και ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στην μάχη και τα εναέρια μέσα.

Ακόμα και αυτή την στιγμή και ενώ η πτώση των νερών που κατέκλυσαν τους οικισμούς έχει μειωθεί αισθητά, υπάρχουν πολλοί κάτοικοί τους που παραμένουν παγιδευμένοι σε μπαλκόνια, ταράτσες και σκεπές και αναμένουν βοήθεια από τους διασώστες.

Ο ακριβής αριθμός, όπως αναφέρουν πηγές από την Π.Ε. Καρδίτσας, δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί, καθώς η επικοινωνία είναι δύσκολη, οι πληροφορίες συλλέγονται από πολλές πηγές, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πληροφοριών για αγνοούμενα άτομα. Γίνεται αναζήτηση από τα ειδικά συνεργεία, αλλά απαιτείται και διασταύρωση, καθώς οι περισσότερες από αυτές στην πορεία δεν επαληθεύονται.

Εν τω μεταξύ σε διάφορα σημεία του νομού συγκεντρώνονται νερά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που διανέμονται και στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και από αέρος σε αυτούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Παράλληλα εντείνεται η ανησυχία και για υγειονομικά θέματα στις πλημμυρισμένες περιοχές με τους επιστήμονες να έχουν εκπέμψει σήμα κινδύνου και για μολύνσεις από τα νεκρά ζώα που βρίσκονται μέσα στο νερό και για την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών από την δεδομένη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

Όλα δείχνουν ότι και το Σάββατο θα είναι μία δύσκολη μέρα για τον κατεστραμμένο Καρδιτσιώτικο κάμπο.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button