ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Πεθαίνει” το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι: Διαλύεται το κτίριο – Κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι (vid)

Τρία μέτρα χωρίζουν τους ασθενείς από τα ρήγματα – Υπό καθεστώς φόβου ατυχημάτων οι εργαζόμενοι – Δίπλα σε ασθενείς και προσωπικό υποχωρεί το έδαφος – Ρήγματα και στο λειτουργικό κομμάτι του Κ.Υ.

Υπό διάλυση βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σπηλίου στο Ρέθυμνο, με την κατάσταση τα τελευταία 3 χρόνια να επιδεινώνεται συνεχώς.

Το βορινό κομμάτι του κτηρίου έχει εκκενωθεί, καθώς οι τοίχοι έχουν ξεκολλήσει και το έδαφος υποχωρεί κάτω από τα πόδια των εργαζομένων, 

ενώ η κεντρική είσοδος βρίσκεται 3 μέτρα μακριά από το υπό κατάρρευση κομμάτι του κτηρίου, με το προσωπικό να δηλώνει ότι τόσα χρόνια οι εκκλήσεις τους για στατικότητα και ασφάλεια έχουν μείνει αναπάντητες.

 

Εικόνες ντροπής στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Το ένα τρίτο του κτιρίου θυμίζει δομή-φάντασμα, και κρέμεται από μια κλωστή, 

οι τοίχοι έχουν ξεκολλήσει και γέρνουν, ενώ το έδαφος σιγά-σιγά υποχωρεί, οδηγώντας στην απόλυτη εξαθλίωση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Το βορεινό κομμάτι, που άλλοτε στέγαζε ζωτικούς χώρους, έχει εκκενωθεί εδώ και χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση μέχρι σήμερα. 

Η είσοδος των ασθενών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους χώρους που καταρρέουν, ενώ πάνω από 20 εργαζόμενοι παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, ζώντας μέχρι και σεισμικές δονήσεις που επιδεινώνουν την κατάσταση, περιμένοντας μια βοήθεια, που, όπως δηλώνουν, δεν έρχεται από πουθενά.

Τη στιγμή που το βορινό κομμάτι του κτιρίου που καταρρέει μέρα με τη μέρα έχει εκκενωθεί, μεγάλα ρήγματα στους τοίχους φανερώνουν την πτώση που ξεκίνησε και στην απέναντι πλευρά, σε έναν καίριο χώρο του Κέντρου Υγείας, 

εκεί όπου περνούν οι ασθενείς με τα φορεία και οδηγούνται στο χειρουργικό τραπέζι.

Την επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση και λύση του κτιριακού προβλήματος του Κ.Υ. Σπηλίου επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, θα δρομολογηθεί το ζήτημα νέας στατικής μελέτης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button