Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

ΠΔΜ: Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διημερίδα “Innovations in Renewable Technologies and Workforce Development”

 

Τη Δευτέρα 27 και τη Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε διημερίδα με τίτλο “Innovations in Renewable Technologies and Workforce Development”, συγκεντρώνοντας επιτυχώς συνολικά πάνω από 170 συμμετέχοντες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί εδώ ότι η διοργάνωση της διημερίδας αποτελεί τμήμα του έργου G.EM.S (Τόνωση της Πράσινης Απασχόλησης – Διασυνοριακή Εκπαιδευτική και Τεχνολογική Καινοτομία) και στόχο είχε να φέρει το κοινό πιο κοντά στην καινοτομία, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Σε ένα διήμερο ανάδειξης του ερευνητικού οικοσυστήματος της Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ) παρουσίασαν τα αποτελέσματα και τη γνώση που παράγεται στα εργαστήρια του Ιδρύματος και του ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ στους τομείς της ενέργειας, της προστασίας τους περιβάλλοντος, της παραγωγής υδρογόνου, της ψηφιακής μετάβασης και της κυκλικής οικονομίας.

Σημαντικές παρουσιάσεις και panels συζητήσεων κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν νέα δίκτυα επαγγελματικής συνεργασίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονταν ο Καθ. Αντώνιος Τουρλιδάκης (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Νικόλαος Χαρισίου (ΠΔΜ), ο Δρ. Νικόλαος Ντάβος (CluBE), η Δρ. Όλγα Μπερεκετίδου (ADVENT), ο Αναπλ. Καθ. Σάββας Δουβαρτζίδης (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Κωνσταντίνος Καλογιάννης (ΠΔΜ), ο Δρ. Γιώργος Σιακαβέλας (ΠΔΜ), ο κ. Αναστάσιος Τσιότσιας (ΠΔΜ), ο κ. Ιωάννης Κοντοδήμος (ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ), η Επ. Καθ. Αντωνιάδου Μαρία (ΠΔΜ), η Καθ. Κατερίνα Μέλφου (ΠΔΜ), ο Καθ. Φωκίων Παπαθανασίου (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Ιωάννης Γιάντσης (ΠΔΜ), η Επ. Καθ. Γεωργία Κουτουζίδου (ΠΔΜ), o κ. Toni Soklevski (BAS), ο κ. Nikola Dimkovski (RCB), η κα. Έλενα Αναγνώστου (Δήμος Κοζάνης), ο Επ. Καθ. Νικόλαος Πλόσκας (ΠΔΜ), ο Καθ. Γιώργος Πανάρας (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Αλκιβιάδης Τσάμης (ΠΔΜ), η κα. Φωτεινή Δημαράκη (ΠΔΜ), ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης (ΟΕΝΕΦ), ο Δρ. Κυριάκος Βαφειάδης (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Δημήτρης Κασκαούτης (ΠΔΜ), ο Επ. Καθ. Στυλιανός Γκάρας (ΠΔΜ), ο κ. Ευάγγελος Νομικός (ΕΚΕΤΑ/ΙΤΕΣΚ), ο κ. Αναστάσιος Τσίμπλινας (ΕΚΕΤΑ/ΙΤΕΣΚ) και ο κ. Αναστάσιος Φωτόπουλος (ΕΚΕΤΑ / ΙΤΕΣΚ).

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου G.EM.S (Τόνωση της Πράσινης Απασχόλησης – Διασυνοριακή Εκπαιδευτική και Τεχνολογική Καινοτομία). Το έργο Stimulating Green Employment: Across Border Educational and Technological Innovation Hot – Spots / G.EM.S χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC και τα εθνικά ταμεία των συνεργαζόμενων κρατών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα νέα του έργου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://gemsproject.eu/

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button