ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νταμπράουσκας: «Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα του ΟΦΗ και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες» (vid)

Αρκετά φορτισμένος ήταν ο Βάλντας Νταμπράουσκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου τόνισε ότι η ομάδα του δεν είχε καλή απόδοση, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις των φιλάθλων, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα, ενώ υπογράμμισε μετά από σχετικές ερωτήσεις, ότι δεν είναι ο ίδιος το πρόβλημα του ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός τεχνικός επισήμανε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ήμασταν τυχεροί που δεν χάσαμε, με τον Πανσερραϊκό ήμασταν άτυχοι που δεν κερδίσαμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί. Σκοράραμε τόσο νωρίς και ίσως η ενέργεια που βγάλαμε σας έδωσε την εντύπωση ότι ήμασταν καλοί. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν νομίζω πως ήμασταν καλοί. Σήμερα είχαμε περιορισμένο πάγκο λόγω των απουσιών. Ο Ριέρα ζήτησε αλλαγή στο ημίχρονο λόγω κάποιων προβλημάτων που είχε κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Βάζοντας και άλλους παίκτες μέσα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε να βρούμε την απάντηση στο πλάνο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος είχε την κατοχή θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί δύο ακόμα γκολ και έκανε σημαντικές επεμβάσεις ο Μπάουμαν. Μετά το 75’ με 80’ είχαμε ευκαιρίες, δεν παίξαμε καλά και θα μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Αυτό το ένστικτο του να τελειώνουμε τα παιχνίδια δεν το έχουμε φέτος. Αυτόν τον μήνα παίξαμε τέσσερα παιχνίδια, είχαμε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό “μικρής ομάδας” διαφωνώ, γιατί ένα ημίχρονο δεν μπορεί να καθορίσει μια ομάδα αν είναι μικρή ή μεγάλη. Πραγματικά καταλαβαίνω τα συναισθήματα όλων σας γιατί είμαι έναν χρόνο εδώ και μέρα και νύχτα ζω με τα ίδια για την ομάδα. Τι μπορούμε να κάνουμε, περιμέναμε αυτή την σκοτεινή περίοδο να τελείωνε σήμερα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Πρέπει να βγούμε έξω από αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και ο περσινός ΟΦΗ που πάλευε για την παραμονή του, δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε μικρή ομάδα».

Σε ότι αφορά την διαχείριση και τις αλλαγές: «Όταν είμαστε όλοι μαζί, δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά αντιθέτως έχουμε περισσότερη ποιότητα από πολλές ομάδες. Καμία φορά όμως υπάρχουν και ιδιαιτερότητες όπως οι κάρτες όπου έλειπαν Καρώ, Αμπάντα, ο Γκλάζερ έπρεπε να φύγει για την εθνική ομάδα, Μπάκιτς και Τοράλ είναι τραυματίες και όλοι είναι σημαντικοί για αυτήν την ομάδα. Αυτές οι συνθήκες επικρατούν σε όλες τις ομάδες, το πρόβλημα είναι οι κάρτες και εμείς σε αντίθεση με άλλες ομάδες, εμείς δεν τις δηλώνουμε με τις μεγάλες ομάδες γιατί θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί να διαφωνείτε σε αυτό, αλλά αυτό πρέπει να κοιτάζουμε το εγώ της ομάδας αλλά αν θες να έχεις νοοτροπία μεγάλης και όχι μικρής ομάδας και πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα έτσι γίνεται ομάδα μεγάλη. Δεν θέλω να το πάρετε ως δικαιολογία, αλλά σήμερα δεν είχαμε τόσο βάθος όσο έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες τόνισε: «Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν κερδίζεις, οι φίλαθλοι σε επιδοκιμάζουν, όταν χάνεις συμβαίνει το αντίθετο, αυτά είναι συναισθήματα. Δεν είναι ευχάριστο, εγώ δεν μπορώ να ελέγξω τους φιλάθλους, μπορώ να το κάνω για την ομάδα μου. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσωπικότητα, να βελτιωθούμε και να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο».

Αν θεωρεί ότι είναι εκείνος το πρόβλημα του ΟΦΗ: «Πρέπει να σκεφτώ πραγματικά αυτή την ερώτηση, για το αν είμαι εγώ το πρόβλημα. Εγώ πιστεύω ότι δεν είμαι εγώ το πρόβλημα. Είναι συνδυασμός και δεν πιστεύω πως υπάρχει κανένας προπονητής στην ομάδα που να πιστεύει ότι είναι το πρόβλημα στην ομάδα του».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button