ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Red Arrows στα Χανιά: Καθήλωσε τους θεατές το ακροβατικό σμήνος της RAF (vid)

Το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος Κόκκινα Βέλη καθήλωσε τους θεατές, στην τρίτη τα τελευταία δεκατρία χρόνια επίδειξη του στα Χανιά.

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εναέριων ακροβατικών από το αεροπορικό σμήνος της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας Red Arrows, άρχισαν σήμερα στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Χιλιάδες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κατέκλεισαν κάθε γωνιά του Ενετικού Λιμανιού, παρακολουθώντας και απαθανατίζοντας το μοναδικό θέαμα.

Το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος Κόκκινα Βέλη καθήλωσε τους θεατές, στην τρίτη τα τελευταία δεκατρία χρόνια επίδειξη του στα Χανιά. Από το Φρούριο του Φιρκά μέχρι το Γυαλί Τζαμί κι από τον Φάρο ως τη Φορτέτζα, ο κόσμος που είχε πλημμυρίσει το παλιό λιμάνι, απόλαυσε είκοσι τρεις εντυπωσιακές φιγούρες των Red Arrows σε ένα μοναδικό εναέριο θέαμα διάρκειας είκοσι δύο λεπτών. 

Η ομάδα ακροβατικών επιδείξεων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Red Arrows, που συστάθηκε για πρώτη φορά το 1964, θεωρείται μια από τις κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα τους, αντιπροσωπεύοντας την ταχύτητα, την ευελιξία και την ακρίβεια της Βασιλικής Αεροπορίας, η ομάδα αποτελεί το δημόσιο πρόσωπο της υπηρεσίας.

«Βοηθούν στη στρατολόγηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενεργούν ως πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πετώντας τα διακριτικά αεροσκάφη Hawk, η ομάδα αποτελείται από πιλότους, μηχανικούς και βασικό προσωπικό υποστήριξης με επιχειρησιακή εμπειρία στην πρώτη γραμμή. Μαζί, αποδεικνύουν την αριστεία και τις δυνατότητες της Βασιλικής Αεροπορίας και των εξειδικευμένων, ταλαντούχων ανθρώπων της Υπηρεσίας» τονίζεται για το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος.

Τα Red Arrows έχουν πραγματοποιήσει στη μακρά πορεία τους, περισσότερες από 5000 επιδείξεις τις οποίες έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια θεατές σε 57 χώρες. Στα Χανιά είχαν πετάξει ξανά το 2011 και το 2021. Συχνά με το σήμα κατατεθέν τους, το σχήμα Diamond Nine, και τον συνδυασμό στενών σχηματισμών και πτήσεων ακριβείας, παρουσιάζονται από το 1965. Όλοι οι πιλότοι επίδειξης των Red Arrows έχουν πετάξει επιχειρησιακά, σε αεροσκάφη πρώτης γραμμής, όπως το προηγμένο Typhoon, και έχουν βοηθήσει τη Βασιλική Αεροπορία να διασφαλίζει τους ουρανούς κάθε μέρα του χρόνου.

Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, είχαν ως έδρα την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Στα Χανιά η ομάδα έφτασε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίδειξη και χθες επέστρεψε στη βάση της.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button