ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πώς υποδέχτηκαν τον «λευκό επισκέπτη» οι Κρητικοί – Μοναδικές εικόνες από Ανώγεια και Οροπέδιο (vid)

ακρόαση άρθρου

Πώς υποδέχτηκαν τον «λευκό επισκέπτη» οι Κρητικοί – Μοναδικές εικόνες από Ανώγεια και Οροπέδιο (vid)

Στους μηδέν βαθμούς κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ το χιόνι έφτασε τους 3 πόντους στο Κάτω Μετόχι, στον Άγιο Χαράλαμπο και στην ευρύτερη περιοχή

Κορύφωση της ψυχρής εισβολής «Avgi» και στην Κρήτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια κατά διαστήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Όμορφες εικόνες, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους δρόμους και στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι χιονοπτώσεις είχαν ήπια χαρακτηριστικά από νωρίς το πρωί, με τους δημότες να σχολιάζουν το σκηνικό του καιρού καθώς ανέμεναν έντονες χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα.

Στους μηδέν βαθμούς κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ το χιόνι έφτασε τους 3 πόντους στο Κάτω Μετόχι, στον Άγιο Χαράλαμπο και στην ευρύτερη περιοχή.

χιονι οροπεδιο λασιθι

Και στα Ανώγεια ρίχνει χιόνι και σταδιακά το στρώνει, με τις πρώτες εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ την ίδια ώρα τα σχολεία παραμένουν κλειστά με τους κτηνοτρόφους να παραμένουν σε επικοινωνία με τον δήμο.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και στην Βιάννο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη, οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες σε Βιάννο, Αμιρά, Κεφαλοβρύση, Σύμη και Πεύκο. Παρεμβάσεις εκχιονισμού εκτελέστηκαν το πρωί στα Αμιρά μέχρι τη θέση Κερά Άνω Βιάννου ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

χιονι οροπεδιο λασιθι

 

Και σε χαμηλότερα υψόμετρα στο Ηράκλειο ο λευκός επισκέπτης ήταν… σύντομος στα χωριά Δαφνές, Βενεράτο, Αυγενική, Ασίτες και όχι μόνο, ενώ αύριο Τετάρτη τα καιρικά φαινόμενα οδηγούνται προς εκτόνωση.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button