Διεθνής επικαιρότητα

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο έφηβοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιατικη αγορά

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο εφήβους, έναν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και έναν στο Βρανδεμβούργο, με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρέουλ, είπε ότι οι έφηβοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ετοίμαζαν επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια.

Ο ομόλογός του στο Βρανδεμβούργο, Μίχαελ Στούμπγκεν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου συνέλαβε έναν νεαρό Ρώσο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζε μια επίθεση».

Μια καλά πληροφορημένη πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ο 16χρονος είναι Ρώσος πολίτης με καταγωγή από την Τσετσενία.

Νωρίτερα, η δημόσια τηλεόραση ARD μετέδωσε ότι ο 15χρονος προέτρεψε σε «ιερό πόλεμο» κατά της Δύσης και προανήγγειλε μια τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία για την Δεκεμβρίου, σε ένα βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button