ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Μαύρη επέτειος σε έναν κατεστραμμένο τόπο… – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Πέρασαν 19 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού και σήμερα οι μνήμες έρχονται να ξυπνήσουν μέσα στον κατεστραμμένο από τα πλημμυρικά φαινόμενα τόπο της Φαρκαδόνας, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, μόλις χθες έξω από το σχολείο των αδικοχαμένων παιδιών.

Επτά μαθητές, επτά άγγελοι που δεν έφταιξαν σε τίποτα, έχασαν τη ζωή τους αφήνοντας πίσω τους ένα μεγάλο γιατί… Ένα «γιατί» που έμεινε αναπάντητο ακόμη κι όταν μετά από το τραγικό συμβάν, το πέταλο του Μαλιακού πέρασε στην ιστορία για τους περισσότερους ταξιδιώτες προς Αθήνα με την κατασκευή της νέας εθνικής οδού.

Με αυτό το αναπάντητο ερώτημα και κατηγορώ μαζί, φτάσαμε εξάλλου στο σήμερα άλλων 57 θυμάτων στα Τέμπη -οι περισσότεροι νέοι σπουδαστές- μόλις πριν μερικούς μήνες με την πολιτεία να αφήνει τους επιβάτες να ταξιδεύουν σε γραμμές παγίδες θανάτου.

Πίσω στο 2004, τη στιγμή που η χώρα περηφανευόταν για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μαθητές από όλη τη χώρα ταξίδευαν σε δρόμους καρμανιόλες προς Αθήνα.

Ήταν Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου λίγο πριν από τις 10 το πρωί όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων μεταφέρει 37 μαθητές και τέσσερις καθηγητές συνοδούς της Α’ τάξης του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στο 176ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Ασπρονέρι, το λεωφορείο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 60χρονος οδηγός της νταλίκας (που μετέφερε υαλοπίνακες) διένυσε αρχικά πορεία περίπου 20 μέτρων στις αριστερές ρόδες και ακολούθως έχασε τελείως τον έλεγχο του οχήματός του.

Στον τρόπο της τραγωδίας κατέφθασαν 13 ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Λαμίας, δύο ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας, καθώς και τρεις κινητές ιατρικές μονάδες και ένα όχημα αντιμετώπισης ιατρικής καταστροφών από την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

Επτά μαθητές βρήκαν ακαριαίο θάνατο:

Μπουραζέλης Χρήστος
Λίτσιου Αικατερίνη
Καλύβα Στεφανία
Τέλλιος Κωνσταντίνος
Σαράφη Ευγενία
Οικονομούλας Απόστολος και
Καματσέλος Ιωάννης

Πέρα από την ατυχή στιγμή και τις μεγάλες ευθύνες μιας εθνικής οδού που δεν ανταποκρινόταν σε όρους ασφάλειας, διαπιστώνονται σημαντικές παρατυπίες όσον αφορά και τον οδηγό του λεωφορείου μιας και κινούταν με ψευδή άδεια οδήγησης. Όλα αυτά βέβαια κάποια στιγμή τελειώνουν και όλοι επιστρέφουν σπίτι τους… Μόνο οι επτά μαθητές δεν επέστρεψαν ποτέ.

Η τραγωδία διέλυσε τις οικογένειες και γράφτηκε για πάντα στις μνήμες όλων μας…Ανάμνηση που πέρυσι έγινε ακόμη πιο τραγική με την περίπτωση του Αχιλλέα Λίτσιου, ο οποίος έχασε την κόρη του Κατερίνα σε εκείνο το τροχαίο δυστύχημα. Ο Αχιλλέας Λίτσιος πέθανε πέρυσι, στα 56 του μόλις χρόνια, την ίδια μέρα που είχε χαθεί η κόρη του 18 χρόνια πριν.

Πηγή: trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button