Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Όλα στραβά για τη Δύση, ο Πούτιν είναι πιο δυνατός από ποτέ!»

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν πιο δυνατό από ποτέ». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.
«Ήταν οι πολιτικές του Λευκού Οίκου που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να γίνει ο Πούτιν πιο δυνατός από ποτέ. Η ρωσική οικονομία τα πάει περίφημα, πολύ καλύτερα από τη δυτική. Η Μόσχα θα πάρει ό,τι θέλει, η Δύση πρέπει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία πριν να είναι πολύ αργά».

«Οι Ρώσοι χειρίζονται πολύ καλά τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα πετύχουν όλα όσα θέλουν. Η Δύση πρέπει τώρα να αποτρέψει την καταστροφή και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από το ουκρανικό έθνος. Το πρόβλημα είναι ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παραδεχτεί την ενοχή της».

«Αποδείχθηκε ότι όλες οι βασικές υποθέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν λανθασμένες. Ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία είναι αδύναμη», και η Ρωσία δεν είναι αδύναμη. Ήταν πεπεισμένοι: αν ασκήσουμε αρκετή πίεση στους Ρώσους, θα ανατραπεί ο Πούτιν, αλλά αυτός είναι τώρα πιο δυνατός από ποτέ».

Τώρα λέμε στον Ζελένσκι: «Θα θέλαμε στο Κίεβο να αναλάβεις την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή». Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση του Ζελένσκι είναι κάπως έτσι: «Άκου, μου είπες ότι εγγυήθηκες τη νίκη και τώρα θέλεις να αναλάβω την ευθύνη για όλα όσα πήγαν στραβά, παρά το γεγονός ότι όλα έγιναν με δική σου υπαιτιότητα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button