Διεθνής επικαιρότητα

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/1) στο Χιντού Κους, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS).

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα στην ορεινή αυτή περιοχή στην οποία γίνονται συχνά σεισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και σε κτίρια στην Καμπούλ, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρό του, όπως και στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, σύμφωνα με τα γραφεία του AFP.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Τζουρμ λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Μπανταχσάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Αφγανιστάν σημειώνονται συχνά σεισμοί, κυρίως στην μεγάλη οροσειρά του Χιντού Κους, που βρίσκεται εκεί που συναντώνται η Ευρασιατική με την Ινδική τεκτονική πλάκα.

Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών στο Αφγανιστάν σημειώθηκε το 1998 και στοίχισε τη ζωή σε περίπου 5.000 ανθρώπους στις επαρχίες Τάχαρ και Μπανταχσάν.

Πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο, τρεις διαδοχικοί σεισμοί στην Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων και κατέστρεψαν 10.000 σπίτια.

Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές στην πληγείσα περιοχή μολονότι έχει μπει ο χειμώνας.

Θα ήταν πρώιμο να πούμε ότι έχει αρχίσει η περίοδος ανοικοδόμησης, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button