Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στη Θήβα

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θήβας.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Θήβα χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.Γεωργίου και παρουσία των σεβαστών Πατέρων.

Την Ιερά Δοξολογία πλαισίωσαν μαθήτριες και μαθητές σημαιοφόροι καθώς με την παρουσία τους τίμησαν ο εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Στρατάκος, οι Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας κ. Λευτέρης Κτιστάκης, κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, κ. Γιώτα Πούλου , η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Αναστασίου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Έναν ιδιαίτερα φλογερό πανηγυρικό λόγο μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες μαχητές και το αντιστασιακό πνεύμα της Ελλάδας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κ. Μάριος Μπίλας.

Μετά  το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Στρατάκο, τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Θηβαίων, όπως επίσης από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Κιούσης, τον Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας και ΚΕΠΒ Ταξίαρχο, κ. Πέτρο Φωτιάδη, τον Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Γεώργιο Κακούρη, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανθυποπυραγό κ. Νικόλαο Κοντογιώργο, την Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σωτηρία Γκιόκα, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, Συνδέσμου «Ιερός Λόχος», Αρχιπλοίαρχο εν αποστρατεία Πολεμικού Ναυτικού, κ. Δημήτριο Μπατσιούλα, τον εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού κ. Χρήστο Κοφίνη, τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Θήβας, κ. Απόστολο Ψαράκη, το Μέλος της Επιτροπής ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων κ. Τριανταφυλλιά Μερτέκη, τους εκπροσώπους  Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων της Θήβας όπως και τους εκπροσώπους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μαθητών από σχολεία της Θήβας, συλλόγων και τμημάτων  της Αεροπορίας και του Στρατού υπό τους εμβατηριακούς ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ.

«Κάθε χρόνο τιμούμε με την ίδια συγκίνηση και δέος την ηχηρή άρνηση της Ελλάδας απέναντι στο ναζισμό και τον φασισμό. Αυτό ακριβώς το αίσθημα φέτος κορυφώνεται καθώς σε διεθνές επίπεδο διαπράττεται μιαν ακόμα γενοκτονία στην ανθρώπινη Ιστορία και ο νους μας είναι σε όσους μάχονται για τα ιδανικά και το έθνος τους. Ευχή και ελπίδα όλων η παύση του πολέμου και η Λευτεριά σε κάθε γωνιά της Γης, για κάθε λαό», σημείωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button