ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά ανάμεσα σε Βενεράτο και Κυπαρίσσι – Στη «μάχη» και δύο ελικόπτερα (vid, pics)

Νέα κινητοποίηση της Πυροσβεστικής νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (16/8)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (16/8), καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε περιοχή ανάμεσα στο Βενεράτο και το Κυπαρίσσι Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σινάπι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα και μαίνεται σε πολύ δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα, ενώ την ίδια ώρα το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Αυτήν την ώρα κατακαίει αγροτικές εκτάσεις και καλάμια. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ συνδράμουν δυνάμεις του δήμου Ηρακλείου με δύο τσαπάκια και μία υδροφόρα.

Μάλιστα από αέρος επιχείρησαν μέχρι και την δύση του ηλίου δύο ελικόπτερα. Αυτή την ώρα δίνεται «μάχη» προκειμένου να οριοθετηθεί η φωτιά.

Ειδικότερα στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με περισσότερους από 13 υπαλλήλους της πυροσβεστικής. Δυο εναέρια μέσα που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Οι φλόγες πάντως μέχρι αυτή την ώρα, δεν απειλούν κάποιο οικισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται και στην περιοχή Κάτω Καλυβιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο, καθώς στις 11 το πρωί της Τετάρτης (16/8) εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά. Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατακάψει 20 στρέμματα γεωργικής, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Δείτε τις εικόνες:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button