ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μειώθηκαν από 6 σε 4 οι κλίνες ΜΕΘ στον Άγιο Νικόλαο – Δύο ακόμη παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (vid)

Νέες αντιδράσεις έρχονται από το Λασίθι μετά τη μείωση των κλινών στα κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου – Kαι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου η “θύελλα” των παραιτήσεων του ιατρικού προσωπικού δεν έχει τέλος

Νέες αντιδράσεις έρχονται από το Λασίθι μετά τη μείωση των κλινών στα κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Μετά την επίμαχη εξέλιξη, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών έκαναν λόγο, μιλώντας στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV”, για ένα ακόμα πλήγμα στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και κυρίως για πολύ σοβαρά περιστατικά. 

Σύμφωνα με έγγραφο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έκλεισαν δύο από τις έξι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, λόγω αποχώρησης ενός γιατρού που διορίστηκε… στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η ήδη προβληματική λειτουργία του λασιθιώτικου νοσοκομείου. 

«Με νέα προκήρυξη διορίστηκε στο Βενιζέλειο. Αυτός είναι ένας από τους δύο που πιάσανε δουλειά. Εμάς είχε προσφέρει πάρα πολλά στο νοσοκομείο μας. Είναι πάρα πολύ καλός γιατρός. Ήταν επιλογή του να κάνει αίτηση για τη θέση του Βενιζελείου. Αλλά χάσαμε τον έναν από τους 4 γιατρούς κι έτσι μένει η ΜΕΘ με 3 γιατρούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες ο πρόεδρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης. 

«Ήταν μονόδρομος να μειωθούν τα κρεβάτια από 6 σε 4. Οπότε έχουμε τώρα δύο ΜΕΘ κλίνες λιγότερες, και σε επίπεδο Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και σε επίπεδο Κρήτης», εξήγησε με νόημα ο κ. Μανουσάκης.
Επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα η κατάσταση και σε άλλες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική. Μάλιστα, τα ανοικτά μέτωπα αλλά και η πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όχι μόνο το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά και οι υπόλοιπες δημόσιες δομές Υγείας του νομού τέθηκαν επί τάπητος στη Βουλή μέσω του βουλευτή του ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη. 

«Την περασμένη Πέμπτη έγινε ένα δυναμικό παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο και χιλιάδες Λασιθιώτες έστειλαν στην κυβέρνηση ένα δυνατό ξεκάθαρο μήνυμα υπεράσπισης της υγείας του λαού, ζητώντας την άμεση στελέχωση όλων των νοσοκομείων για αποκλειστικά δημόσια Υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για Υγεία δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ηρακλειώτης βουλευτής. 

Απαντώντας στον κ. Συντυχάκη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «κατά την περίοδο Ιουλίου 2019 έως σήμερα στη δύναμη του φορέα προστέθηκαν 30 γιατροί (21 μόνιμοι και 9 επικουρικό προσωπικό), ενώ παράλληλα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και δύο ιδιώτες γιατροί». 

Ακόμη δύο παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 

Στο μεταξύ, η χείριστη κατάσταση στον χώρο της Υγείας δεν περιορίζεται μόνο στην ανατολική Κρήτη, αφού και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου η “θύελλα” των παραιτήσεων του ιατρικού προσωπικού δεν έχει τέλος, φέρνοντάς το, μέρα με τη μέρα, ολοένα και πιο κοντά στην απόλυτη διάλυση. 

Ακόμα ένας χειρουργός “κρέμασε τα γάντια του”, αφήνοντας τη Χειρουργική Κλινική με 3 γιατρούς, τη στιγμή που χρειάζονται 6 για να λειτουργεί αξιοπρεπώς… 

Ταυτόχρονα, η επικουρική νευρολόγος που υπηρετούσε στο νοσηλευτικό ίδρυμα αποχώρησε και αυτή. Πλέον η Νευρολογική Κλινική “βρίσκεται στους ώμους” ενός μόνο νευρολόγου, ουσιαστικά για 80.000 κατοίκους!
Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβάθμιση του ιδρύματος, με κλινικές και ΤΕΠ να υπολειτουργούν σε επικίνδυνα επίπεδα, με γιατρούς και πολίτες να αγωνιούν διαρκώς για την επόμενη ημέρα. 

Αυτή τη στιγμή, στην πολύπαθη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου βρίσκεται ένας γιατρός, ενώ αναγκαίοι για τη λειτουργία του είναι έξι και ένας ειδικευόμενος, την ώρα που χρειάζονται 10 ειδικευόμενοι. Αντιστοίχως, η Ορθοπαιδική Κλινική, η οποία πρόσφατα μάλιστα “επλήγη” από δύο παραιτήσεις, έχει μείνει με τρεις γιατρούς, με αποτέλεσμα να μην είναι ούτε αυτή λειτουργική. 

Αναφορικά με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αυτό λειτουργεί με τρεις γιατρούς, μεταξύ των οποίων μία παιδίατρος. Συνεπώς, λειτουργεί με δύο γιατρούς ενηλίκων, τη στιγμή που επτά γιατροί είναι αναγκαίοι ώστε να προσφέρουν την κατάλληλη και ασφαλέστερη φροντίδα στους ασθενείς που καταφτάνουν στο κρίσιμο αυτό τμήμα του νοσοκομείου.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα, το μοναδικό για τον νόμο Ρεθύμνου, βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, με τους εξουθενωμένους γιατρούς να κάνουν έκκληση για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να ακολουθήσουν επιπλέον παραιτήσεις που θα το αφήσουν σε ακόμα πιο δυσμενή θέση. 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button