ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Με καλό καιρό και …άσβηστο κέφι, το «τσίκνισαν» και φέτος οι Καρδιτσιώτες (φωτό

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που ευνόησε την  μεσημεριανή έξοδο στις κεντρικές πλατείες και τους πεζοδρόμους της πόλης, οι Καρδιτσιώτες τήρησαν και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Οι επαγγελματίες του κέντρου άρχισαν να στήνουν από νωρίς τις υπαίθριες ψησταριές και τα …κάρβουνα πήραν φωτιά για το καθιερωμένο «τσίκνισμα»  με φίλους και πελάτες, που δεν αντιστάθηκαν στην πρόσκληση- πρόκληση για…«ένα μεζέ κι ένα ποτηράκι κρασί».

Οι  μεγάλες  καφετέριες μετατράπηκαν- έστω και για λίγες ώρες – σε ψητοπωλεία και μαζί με τον καφέ σέρβιραν στους πελάτες τους … σουβλάκι, λουκάνικο, αλλά και άλλα ψητά εδέσματα «της ώρας».

Υπαίθριες ψησταριές έβλεπε κανείς και έξω από  κάποια εμπορικά καταστήματα, σε συνοικιακές πλατείες της πόλης ακόμα και σε … γυμναστήρια για μεσημεριανό τσίκνισμα, ενώ έντονη ήταν η κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης, από τα οποία οι συμπολίτες  παραλάμβαναν τις παραγγελίες τους, ώστε να «τσικνίσουν» το βράδυ στο σπίτι οικογενειακά ή σε πολύ κοντινό συγγενικό κύκλο.

Αρκετά έντονη αναμένεται και η βραδινή κίνηση στις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία, απέχοντας πάντως από παλιότερες Τσικνοπέμπτες, όπου τα τραπέζια ήταν «κλεισμένα» από την προηγούμενη εβδομάδα και κυριαρχούσε ο αποκριάτικος στολισμός.

Πηγή: karditsalivenet.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button