ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Καταγγελία εργαζομένων για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας: «Υπονομεύουν τη λειτουργία του»

«Καταγγέλλουμε όλους όσοι εν μέσω κρίσης και αποδιοργάνωσης των Νοσοκομείων αρνούνται να σεβαστούν την βούληση του κ. υπουργού Υγείας και αποφασίζουν ενάντια σε αυτή»

Το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καθώς με τις αποφάσεις του που αγνοούν τις θέσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπονομεύουν την πλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες ιατρών, ώστε εφόσον καλυφτούν αυτές οι θέσεις, να βελτιωθούν όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες των κλινικών, του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στους εξυπηρετούμενους ασθενείς μιας τεράστιας περιοχής, που ξεκινά από τη Βιάννο και φτάνει μέχρι τον Μακρύ Γιαλό.

Είχαν δοθεί πρόσφατα  δυο βασικές υποσχέσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ενίσχυση των μικρών Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου και από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετέπειτα, για προκηρύξεις των κενών θέσεων των ιατρών που απαιτούνται για να λειτουργήσει σωστά ένα μικρό Νοσοκομείο, όπως είναι αυτό της Ιεράπετρας και της Σητείας, οι οποίες εφόσον έβγαιναν άγονες θα ακολουθούσε νέα προκήρυξη των ίδιων θέσεων αλλά στον παραπάνω βαθμό. Αν δηλαδή μια θέση επιμελητή Α έβγαινε άγονη για να γίνει πιο ελκυστική θα ακολουθούσε νέα προκήρυξη με θέση διευθυντή στην ίδια ειδικότητα.

Σε αυτή τη θέση είχε καταλήξει και η τελευταία συνάντηση των ιατρικών Συλλόγων και των διευθυντών των Νοσοκομείων της Κρήτης που έγινε στην ΥΠΕ.     

«Η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. των διασυνδεμένων νοσοκομείων του Λασιθίου να μην προκηρύξουν θέσεις διευθυντών σύμφωνα με τις προτάσεις των νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας, ακυρώνει και την βούληση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για προκήρυξη θέσεων διευθυντών, ώστε να λειτουργήσει σαν κίνητρο προσέλκυσης ιατρών.

Καταγγέλλουμε όλους όσοι εν μέσω κρίσης και αποδιοργάνωσης των Νοσοκομείων αρνούνται να σεβαστούν την βούληση του κ. υπουργού Υγείας και αποφασίζουν ενάντια σε αυτή.

Απευθύνουμε έκκληση προς τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης και ιδιαίτερα τον διοικητή κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, να παρέμβει και να στηρίξει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας πριν οδηγηθούμε σε πραγματικό λουκέτο.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη στελέχωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ιεράπετρας και της Νοτιοανατολικής Κρήτης γενικότερα. Δεν θα ανεχθούμε άλλες ενέργειες σε βάρος του Νοσοκομείου μας. Καλούμε τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν την αντίθεση τους προς τον κοινό διοικητή των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, τον διοικητή της ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, ώστε η υπονόμευση της προσπάθειας στελέχωσης του Νοσοκομείου μας να μην περάσει. Ζητούμε από το Δ.Σ. των Νοσοκομείων να επανεξετάσει την στάση του, διαφορετικά θα μας βρει όλους απέναντι του», αναφέρει στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Βλασάκης.

Είχαν προκηρυχτεί 7 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και βγήκαν άγονες οι έξι, ενώ καλύφτηκε μόνο η θέση του ΩΡΛ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Υγείας και του Υπεάρχη Κρήτης έπρεπε να επαναπροκηρυχτούν στον αμέσως επόμενο βαθμό. Αφορούν στις ειδικότητες παθολόγου, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, πνευμονολόγου, γενικού ιατρού και καρδιολόγου.

«Το Δ.Σ. των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου από τον Άγιο Νικόλαο κόντρα στον Υπουργό Υγείας, δεν προκήρυξε τη θέση του διευθυντή Αναισθησιολόγου , για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η Ενιαία Διοίκηση των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, ενεργεί ενάντια στη σωστή στελέχωση των βασικών κλινικών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και για τους λόγους αυτούς ζητούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό το μοντέλο διοίκησης, να έχουμε τη δική μας αυτόνομη διοίκηση, όπως είχαμε παλιά, και να ενταχθεί το Νοσοκομείο μας στην Α1 ζώνη των άγονων και μειονεκτικών περιοχών», πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button