ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Η ανάρτηση για το Αιγαίο λίγο πριν φύγει

Αναχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την αποστολή του από την χώρα μας αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη (7/12)

Ολοκληρώθηκε η σύντομη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με την αποστολή του αναχώρησαν από την τουρκική πρεσβεία, που ήταν και ο επόμενος σταθμός μετά το Μέγαρο Μαξίμου και την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έφτασαν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέβηκε από τη λιμουζίνα και πριν ανέβει στο προεδρικό αεροσκάφος του συνομίλησε για άλλη μια φορά με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας τον περίμεναν στο κόκκινο χαλί. Στη συνέχεια χαιρέτησε και επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος.

Η ανάρτηση για το Αιγαίο λίγο πριν φύγει

Ο Τούρκος πρόεδρος έμεινε στην Αθήνα περίπου 7 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνάντησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τη τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα έχουν περάσει έξι χρόνια, ενώ λίγη ώρα πριν αναχωρήσει, η τουρκική προεδρία έκανε μία ανάρτηση, η οποία συνοδευτόταν από κοινές φωτογραφίες των δύο ηγετών.

“Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας ανέφερε.

 

Το μήνυμα ΜητσοτάκηΑναρτήσεις έκανε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας, που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι θα επεκταθούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

“Ελλάδα και Τουρκία, Τουρκία και Ελλάδα, οφείλουν να ζουν ειρηνικά, να διατυπώνουν τις διαφορές τους, που είναι γνωστές, να τις συζητούν με ειλικρίνεια και να αναζητούν συνέχεια λύσεις. Κι αν αυτές δεν γεφυρώνονται, πάντως να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button