Διεθνής επικαιρότητα

Γερμανία: Η υπουργός Εσωτερικών τάσσεται υπέρ της απέλασης υποστηρικτών της Χαμάς

Υπέρ της απέλασης υποστηρικτών της Χαμάς από τη Γερμανία τάχθηκε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και ζήτησε γρήγορη δικαστική διερεύνηση των περισσότερων από 1.100 αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Για επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στη χώρα προετοιμάζονται οι Αρχές, ειδικά εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακωθεί περισσότερο.

Θέλουμε να επιβάλουμε τις συνέπειες της νομοθεσίας που διέπει τους κανόνες διαμονής μεταναστών στη Γερμανία, τόνισε η κυρία Φέζερ από το Βισμπάντεν, όπου επισκέφθηκε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ). «Εάν μπορούμε να διώξουμε υποστηρικτές της Χαμάς, τότε πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε η υπουργός και δικαιολόγησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να εκτραπούν. «Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής προπαγάνδας και της βίας», σημείωσε. Μέχρι τώρα έχουν απαγορευθεί 46 συγκεντρώσεις και έχουν καταγραφεί 1.100 αδικήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή. Μόνο στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις και περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επιθέσεις διαδηλωτών. «Στη Γερμανία, ο καθένας επιτρέπεται να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διαδηλώνει ειρηνικά. Αλλά υπάρχει μια σαφής κόκκινη γραμμή: Καμμία ανοχή στην αντισημιτική και αντι-ισραηλινή κινητοποίηση και καμμία ανοχή στη βία. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι επιλογές της αστυνομίας και να ληφθούν σκληρά μέτρα, εφόσον δοξάζεται η τρομοκρατία της Χαμάς», συνέχισε η Νάνσι Φέζερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει ήδη μιλήσει για την προοπτική απαγόρευσης της Χαμάς και του συλλόγου Samidoun που την υποστηρίζει, μέχρι τώρα ωστόσο δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από την κυβέρνηση.

Η ΒΚΑ από την πλευρά της προετοιμάζεται για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης, ειδικά αν πραγματοποιηθεί η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η ΒΚΑ «δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις για κάποια συγκεκριμένη επίθεση» στη Γερμανία, αλλά «θα πρέπει να είναι κανείς να είναι προετοιμασμένος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Γιούργκεν Πέτερ. «Εάν η σύγκρουση επιδεινωθεί περαιτέρω, για παράδειγμα λόγω μιας χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ, μπορεί να αναμένεται περαιτέρω αύξηση των εντάσεων και των κινητοποιήσεων στη Γερμανία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button