Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Με σημαντική ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η αποστολή της στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία. Η ανταπόκριση των πολίτων από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία, καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων, στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ήταν συγκινητική.

Συγκεκριμένα. υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Φιλιά, αφού συγκεντρώθηκε το σύνολο των αγαθών στην έδρα της Περιφέρειας, αναχωρήσαν δυο νταλίκες, μια την Παρασκευή 15 Σεπτέμβριου 2023 και μια το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 με προορισμό την Λάρισα προκειμένου να διανεμηθούν στους πληγέντες με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φίλιας δήλωσε:

«Η ανταπόκριση των Αχαιών, των Αιτωλοακαρνάνων και των Ηλείων στο κάλεσμα του Νεκτάριου Φαρμάκη, ήταν συγκινητική. Ο συντονισμός αυτής της προσπάθειας σε τόσο σύντομο χρόνο ήταν απαιτητική διαδικασία, όμως η γενναιόδωρη προσφορά των πολίτων και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας έδωσε ώθηση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της. Δυο νταλίκες με αγαθά έχουν ήδη φτάσει στην Λάρισα μαζί με τις θέρμες ευχές των πολίτων από άκρο εις άκρον της Περιφέρειας, τους οποίους και ευχαριστώ τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Αισθάνομαι επίσης χρέος μου να ευχαριστήσω την BAKALAROS GROUP, την ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market, τον Σύνδεσμο Οπαδών της Παναχαϊκής, Nortenos Πάτρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας τα πρατήρια υγρών καυσίμων DINOS STAIKOS καθώς και τη μεταφορική εταιρία BELEHAS TRANSFER για τις γενναιόδωρες προσφορές τους. Στα τέλη της επομένης εβδομάδας θα αποσταλεί επιπλέον βοήθεια, καθώς με την συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση αγαθών στις σχολικές μονάδες, τα οποία δια μέσου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα αποσταλούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διανεμηθούν στη συνέχεια στους πληγέντες».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button