ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βατσινά: Πτυχία χωρίς αντίκρισμα για εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτους

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα που εδώ και 4 χρόνια “ζητά” λύση!

Στη Βουλή φέρνει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), ως προς την αντιστοίχιση των πτυχίων τους με τα συναφή τμήματα των υφιστάμενων ακαδημαϊκών δομών.

Το θέμα συζήτησε η κ.Βατσινά προ ημερών με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης, κ.Αλέξανδρο Μπριτζολάκη, ο οποίος εξέθεσε όλες τις πτυχές του ζητήματος το οποίο εδώ και 4 χρόνια ταλανίζει περίπου 400.000 πολίτες.

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, η Ελένη Βατσινά καταθέτει την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοί στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι βρίσκονται “σε ομηρία, καθότι τα ιδρύματα απ’ τα οποία αποφοίτησαν καταργήθηκαν απ’ τον ακαδημαϊκό χάρτη με την αιτιολογία της «αναβάθμισης» καθιστώντας τους αποφοίτους των εν λόγω ιδρυμάτων με «πτυχία φάντασμα»”.

Η βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να προβεί σε επίλυση του ζητήματος και στη θέσπιση διατάξεων που θα κατοχυρώνουν διαδικασίες για ακαδημαϊκή αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην ΑΤΕΙ με τα αντίστοιχα ή συναφή πτυχία των υφιστάμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button