Διεθνής επικαιρότητα

Βόρεια Κορέα: Στην Πιονγκγιάνγκ ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας Κιμ Τοκ Χουν υποδέχθηκε χθες Πέμπτη στην Πιονγκγιάνγκ τον υπουργό Φυσικών Πόρων της Ρωσίας Αλεξάντερ Κοζλόφ (φωτό). Η συνάντηση διεξήχθη σε «φιλική ατμόσφαιρα» παρουσία υψηλόβαθμών αξιωματούχων των δύο χωρών, μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Στις συνομιλίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Όλεγκ Ματίτσιν και ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Βόρειας Κορέας Γιουν Τζονγκ Χο.

Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ ενισχύουν τη συνεργασία τους μετά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κοζλόφ ταξίδεψε στην Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες με τη βορειοκορεατική ηγεσία, επιδιώκοντας την επέκταση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των επιστημών και της τεχνολογίας, σύμφωνα με το KCNA. Προτού αναχωρήσουν από την βορειοκορεατική πρωτεύουσα, οι ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν επίσης έκθεση βιομηχανικών προϊόντων, έκθεση έργων τέχνης και πολυκατάστημα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Βόρεια Κορέα και Ρωσία διαψεύδουν τη φημολογία περί συμφωνίας που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, παρότι η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Μόσχα με στρατιωτικό υλικό που προορίζεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκειμένου να εξασφαλίσει ρωσική στρατιωτική τεχνογνωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button