ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Απρόσμενη εξέλιξη: Ο Μπλίνκεν επισκέφτηκε μυστικά τη Βαγδάτη, φεύγοντας από Κρήτη – Με αλεξίσφαιρο στο αεροδρόμιο

Ενώ ήταν να ταξιδέψει για την Τουρκία, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μετέβη στο Ιράκ!

Αιφνιδίως και εκτός προγράμματος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν επισκέφτηκε κατά σειρά την Κύπρο, την Κρήτη (πιθανόν επειδή η Τουρκία δεν επιτρέπει απευθείας πτήσεις από Κύπρο) και αυτή την ώρα βρίσκεται στο Ιράκ, σε μια περιοδεία όλο εκπλήξεις!

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατά την περιοδεία του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου συμμετέχει σε συνεχείς διαβουλεύσεις σε μια προσπάθεια να υπάρξει κάποιου είδους αποκλιμάκωση στον πόλεμο του Ισραήλ και τουλάχιστον να μην εμπλακούν άλλες χώρες.

Νωρίτερα σήμερα με το προεδρικό αεροσκάφος έφτασε στην Κύπρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια, προσγειώθηκε στην αμερικάνικη Βάση στη Σούδα των Χανίων, για λόγους που δεν έχουν γίνει ακριβώς γνωστοί, ωστόσο μπορεί η εξέλιξη αυτή να έχει να κάνει με το σχέδιο πτήσης.

Είχαν προηγηθεί συνομιλίες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, Μαχμούντ Αμπάς.

Και ενώ ήταν να ταξιδέψει για την Τουρκία, όπως ήταν προγραμματισμένο, μετέβη στο Ιράκ!

Στη Βαγδάτη ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Mohammed al-Sudani. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Άντονι Μπλίνκεν αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο υπό πλήρη μυστικότητα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο τύπου Black Hawk με προορισμό την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, μια περιοχή που ελέγχεται ακόμα από τις ΗΠΑ, από τον πόλεμο του 2003.

Πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, βρέθηκε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη όπου ενημερώθηκε για τις συνεχείς απειλές και επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα -το οποίο βεβαίως δεν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα- αργά το βράδυ θα ταξιδέψει για την Τουρκία, όπου του επιφυλάσσονται ογκώδεις αντι-αμερικανικές και αντι-ισραηλιτικές διαδηλώσεις.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button