ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σκρέκας: Βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησης η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μίλησε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Κεφαλονιά, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

 

«Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε θέσεις εργασίας και φυσικά δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος μας. Η βασική και κύρια κατεύθυνση της κυβέρνησής μας είναι η στήριξη και προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Κεφαλονιά, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ότι, από κοινού, υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ο υπουργός υπογράμμισε, ακόμη, ότι η επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας με τη συγκροτημένη στρατηγική που εκπονείται, αποτελεί προτεραιότητα και εθνικό στόχο για την Κυβέρνηση και τα επιμελητήρια μπορούν να καταστούν πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Όπως ανέφερε: «Η Ελλάδα παράγει, καινοτομεί και εξάγει. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει. Για όλα αυτά όμως θα πάμε μαζί με τα επιμελητήρια. Εμείς θέλουμε τα Επιμελητήρια να έχουν εξωστρέφεια και να είναι πυλώνες ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Αυτό θα κάνουμε. Μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στην περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, είπε πως από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί 4.623 επιχειρήσεις περισσότερες απ’ αυτές που έκλεισαν. Στην Κεφαλονιά συγκεκριμένα άνοιξαν 1.021 περισσότερες επιχειρήσεις από το 2019 μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα του ασφαλούς πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε η πανδημία και άλλαξε άρδην η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Εκείνη την περίοδο πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες όμως ήταν αναγκαίες. Όλοι μιλούσαν για την Ελλάδα, γι’ αυτό και στον τουρισμό, έναν τόσο σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, έχουμε αριθμούς ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Επομένως, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και όλα πρέπει να τα διεκδικούμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button