Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Κινητοποίηση και σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας δείχνει την συμπαράσταση του στους συναδέλφους αγρότες της Καρδίτσας και στον κοινό αγώνα επιβίωσης που δίνουμε και καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης η οποία έστειλε τα ΜΑΤ και τους επιτέθηκαν. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση την Παρασκευή 26/01 στην Πτολεμαΐδα στις 16:00 με τα αγροτικά μας Ι.Χ. μπροστά από την Πυροσβεστική. Θα ακολουθήσει αυτοκινητιστική πορεία στο κέντρο της πόλης και θα καταλήξει στο Δημαρχείο Εορδαίας όπου θα γίνει σύσκεψη για οργάνωση και περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα μας.

Διεκδικούμε:

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές μας ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

• ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

• Να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή κανονισμού του Ε¨ΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αλλά προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

• Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.

• Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτρέψουμε να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

• Σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικά αγροτικά θέματα.

Με τιμή το Δ.Σ.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button