ΑττικήΤοπικές Είδησης

Με τη χρηματοδοτική στήριξη και της Περιφέρειας, ύψους 2 εκ. ευρώ, ξεκινούν άμεσα τα έργα αποπεράτωσης του Δημοτικού κολυμβητηρίου Αγ. Παρασκευής

Γ. Πατούλης: «Ένα έργο που ήταν όραμα δεκαετιών, με τη συμβολή και της Περιφέρειας, μπήκε επιτέλους στις ράγες»

 

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη των έργων αποπεράτωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου Αγ. Παρασκευής με τη χρηματοδοτική στήριξη και της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6.5 εκ. ευρώ, με 2 εκ. ευρώ, ποσό που ήδη έχει δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της για το 2024.

Ειδικότερα μετά από σχεδόν 35 χρόνια ταλαιπωρίας και προβλημάτων, ξεκινούν οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του Δημοτικού κολυμβητηρίου. Το στάδιο εργασιών που έχει ολοκληρωθεί κατά το παρελθόν περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα, τους τοίχους πληρώσεως και τμήμα των επιχρισμάτων. Πλέον θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες αποπεράτωσής του, ώστε να καταστεί λειτουργικό. Κύριο άξονα του έργου αποτελεί η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω εγκατάστασης συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας (ΣΗΘΥΑ) και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β.  Γιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γ. Πατούλη Ν. Ζομπολας, Γ. Πίσπα και Μ. Σαμαρά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έ.Καψοκεφάλου, οι Αντιδήμαρχοι Β.Σάρκουλας, Γ. Αργυρός, Δ. Λέκκας, Τ. Κωστόπουλος, Ν. Κωβαίος και άλλοι.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/wP2V1jI9Opk

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Ένα έργο που ήταν όραμα δεκαετιών, με τη συμβολή και της Περιφέρειας, μπήκε επιτέλους στις ράγες. Μετά από δεκαετίες στασιμότητας, το δημοτικό κολυμβητήριο Αγ. Παρασκευής γίνεται πραγματικότητα, για να το χαρούν οι δημότες της. Από την αρχή της  θητείας μας δεσμευθήκαμε πως θα δώσουμε λύση σε δύο βασικές εκκρεμότητες στο Δήμο της Αγ. Παρασκευής που ήταν η αποπεράτωση του δημοτικού κολυμβητηρίου και η ανέγερση του νέου Δημαρχείου της πόλης. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας καταφέραμε, σε συνεργασία και με τον άξιο Δήμαρχο Β. Ζορμπά, να βάλουμε και τα δύο αυτά έργα που χρόνιζαν, σε τροχιά υλοποίησης. Έτσι θα συνεχίσουμε. Με ορατά έργα και όχι λόγια, θα μείνουμε πιστοί στο όραμα μας να αλλάξουμε την Αττική, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών και βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών, με σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές».

 

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί η σημερινή ημέρα θα μείνει για πάντα στην ιστορία της πόλης μας. Σήμερα γίνεται το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα για να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή το δικό της σύγχρονο κολυμβητήριο. Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πολλών προβλημάτων και αντιπαραθέσεων ήρθε ή ώρα να γίνει κάτι σπουδαίο για την πόλη μας.Το έργο αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Όχι μόνο αθλητικής, αλλά και κοινωνικής. Και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους συνετέλεσαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Την ίδια ώρα και αφού ευχαριστήσω την Διευθύντρια της Πολεοδομίας, κα. Παλαμάρη, αλλά και όλους τους υπαλλήλους, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρεια Αττικής που για μία ακόμα φορά απέδειξε στην πράξη πως στηρίζει την πόλη μας. Όχι με λόγια. Αλλά με έργα. Με πράξεις. Δεσμεύοντας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2024, 2.000.000 ευρώ.  Και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουμε όλοι».

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε πως με τη συμβολή της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που χρόνιζαν στο Δήμο της Αγ. Παρασκευής, τα έργα της αποπεράτωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου αλλά και το νέο Δημαρχείο, μπήκαν επιτέλους μετά από δεκαετίες, σε τροχιά υλοποίησης.

photo-ag.-paraskevi-1-1000x667
photo-ag.-paraskevi-2-1000x667
photo-ag.-paraskevi-3-1000x667
photo-ag.-paraskevi-4-1000x680
photo-ag.-paraskevi-6-1000x667

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button