ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Χωρίς προβλήματα ο Β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο των δημοτών – Οι ψηφοφόροι επιλέγουν μόνο ψηφοδέλτιο

Ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών στους τρείς δήμους της Κρήτης στους οποίους το αποτέλεσμα θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, στους δήμους Χερσονήσου στην Π.Ε. Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας στην Π.Ε. Λασιθίου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν και στον πρώτο γύρο, την προηγούμενη Κυριακή. Οι σημερινές εκλογές διεξάγονται με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους, χωρίς να έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί προβλήματα στα Πρωτοδικεία Ηρακλείου και Λασιθίου.

Την ψήφο των δημοτών διεκδικούν:

Στον δήμο Χερσονήσου, οι Ζαχαρίας Δοξαστάκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Συνεννόηση”και Γιάννης Σέγκος επικεφαλής του συνδυασμού “Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών δήμου Χερσονήσου, Μάλια, Χερσόνησος, Γούβες, Επισκοπή”. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης είχε λάβει 42,09% και ο Γιάννης Σέγκος 30,14%.

Στον δήμο Αγίου Νικολάου, οι Μανόλης Μενεγάκης με τον συνδυασμό  “Ενωτική Κίνηση Πολιτών – Μαζί για το Δήμο Αγίου Νικαλάου” και Θωμάς Χαριτάκης, με τον συνδυασμό “Συνεργασία Δημοτών”. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Μανόλης Μενεγάκης είχε πάρει 36,30% και ο Θωμάς Χαριτάκης 34,17%.

Στον δήμο Ιεράπετρας, οι Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής του συνδυασμού “Δήμος Ιεράπετρας προοπτική για το μέλλον” και Μανόλης Φραγκούλης, επικεφαλής με το συνδυασμό “Ιεράπετρα μαζί για τον τόπο μας”. Ο Γιάννης Γουλιδάκης στις 8 Οκτωβρίου είχε συγκεντρώσει το 36,48% των ψήφων και ο Μανόλης Φραγκούλης το 35,50 %.

Σημειώνεται ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο ψηφοδέλτιο. Δεν προβλέπεται σταυροδοσία.

Η διαδικασία της μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα είναι ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε στον πρώτο γύρο. Τα αποτελέσματα αναμένονται πιο γρήγορα, λόγω του μικρότερου όγκου δουλειάς των εφορευτικών επιτροπών και του περιορισμένου αριθμού δήμων και περιφερειών στις οποίες διεξάγονται εκλογές.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button