ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των 30 μεταναστών νότια του Πλακιά (vid)

Ρέθυμνο

Κρήτη: Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των 30 μεταναστών νότια του Πλακιά (vid)

Με ένα 10μετρο σκάφος προσπαθούσαν να διασχίσουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Νότιας Κρήτης με στόχο να φτάσουν στις ιταλικές ακτές, 30 μετανάστες που τα ξημερώματα εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, ενώ βρίσκονταν 10 ναυτικά μίλια νότια του Πλακιά

Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και μέσω του 112 τα ξημερώματα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής έστηνε επιχείρηση διάσωσής τους.

Ο λόγος για 30 μετανάστες, Αιγύπτιους, Σύριους και Μπαγκλαντεσιανούς, που όπως είπαν είχαν 20 περίπου ώρες πριν, μπει σε ένα 10μετρο σκάφος με προορισμό την Ιταλία. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα μέσω του 112 ενεργοποιήθηκε συναγερμός και η επιχείρηση που στήθηκε από την Αγία Γαλήνη λίγη ώρα μετά έφερε αποτέλεσμα, αφού με τη βοήθεια του ναυαγοσωστικού σκάφους, και οι 30 έφτασαν στην Αγία Γαλήνη, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το νέο καραβάνι μεταναστών, παρέμεινε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης δίνοντας καταθέσεις στο πλαίσιο της προανάκρισης, ενώ λιμενικό, εθελοντές και φορείς της περιοχής φρόντισαν να τους εξετάσει γιατρός και να έχουν τις πρώτες απαραίτητες προμήθειες σε νερό και τροφή.

Οι 30 μετανάστες όπως έγινε γνωστό θα μεταφερθούν προσωρινά σε σχολείο στην περιοχή του Ορνέ, με την τοπική ωστόσο κοινωνία να ανησυχεί για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα μεταναστών στις ακτές της Νότιας Κρήτης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι λιμενικές αρχές είναι το 10μετρο σκάφος που δεν θα μπορούσε όπως εκτιμάται να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι με τόσο βάρος, πιθανά ήταν το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού των μεταναστών, καθώς δεν αποκλείεται μεγαλύτερο σκάφος να τους μετέφερε μέχρι κάποια ναυτικά μίλια από τη Λιβύη και όταν πλησίαζαν προς την  Κρήτη  να τους επιβίβασε στο μικρότερο.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής δέχτηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα κλήση μέσω του 112 για σκάφος ανοιχτά νότια του Πλακιά με 30 άτομα το οποίο κινδύνευε άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή του λιμενικού που έσπευσε με λιμενικό σκάφος το σκάφος στον ακουστικό από το ναυαγοσωστικό από την Αγία γαλήνη τους εντοπίσει τους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μεταφέρει στο λιμάνι της Αγίας γαλήνης είναι 30 άντρες ηλικίας από 18 έως 30 ετών τώρα είμαστε στην διαδικασία της εθνικότητας γύφτοι γύφτοι Siri και Μπαγκλαντές.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης και αμέσως μετά θα μεταφερθούν σε κάποιον άλλο χώρο Μέσα στην ημέρα από νωρίς το πρωί εθελοντές σε κάτοικοι και καταστήματα της περιοχής έχουν φροντίσει γυαλί του δήμου και υπάλληλοι του δήμου έχω φροντίσει για ένα ποτήρι νερό για ένα για ένα γεύμα κάτι πρόχειρο ελέγχθησαν και το γιατρό είναι όλοι καλά στην υγεία τους και το σκάφος δεν έχει καθεμιά βάρκα είναι περίπου 10 m.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button