ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Πως εξελίχθηκε η δίκη για τους επτά κατηγορούμενους για συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από μπαρ στον Βόλο

Ελεύθεροι με τον όρο να εμφανίζονται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενος που κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά ενός 27χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο πυροβολούσε με αβολίδωτα φυσίγγια έξω από μπαρ στο κέντρο του Βόλου.

Όσον αφορά στον 27χρονο που φέρεται να πυροβολούσε με το πιστόλι από το αυτοκίνητο, έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ κρατείται.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο της Αστυνομίας στα Δικαστήρια και η απολογία τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί στον ανακριτή.

Στα Δικαστήρια υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων που περίμεναν με αγωνία την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για να πληροφορηθούν την εξέλιξη.
Κατά ενός 27χρονου που τραυματίστηκε, ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία, άσκοπους πυροβολισμούς και μέθη, στον συνεργό του για συνέργεια σε άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ κατά των έξι που ακινητοποίησαν τους δύο νεαρούς και χτύπησαν τον έναν, ασκήθηκε δίωξη, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δύο νεαροί που είναι αλβανικής καταγωγής και ελληνικής υπηκοότητας, βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου σε κλαμπ στον Βόλο, όπου διαπληκτίστηκαν με θαμώνα, ενώ άτομα της επιχείρησης τους απομάκρυναν από το κατάστημα.

Οι νεαροί έφυγαν και επέστρεψαν με αυτοκίνητο, πέρασαν δύο φορές έξω από το κατάστημα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου και πυροβολούσαν με πιστόλι κρότου, συνολικά επτά φορές με άσφαιρα φυσίγγια, και εξαφανίστηκαν.

Με το άκουσμα των πυροβολισμών τα άτομα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, δεν γνώριζαν αν έπεφταν πραγματικές σφαίρες και ξάπλωσαν στο έδαφος, για να την τραυματιστεί κανείς.

Οι άνθρωποι του καταστήματος και ο ιδιοκτήτης, ηλικίας από 20 ως 55 χρονών, τη δεύτερη φορά που πέρασαν και ο συνοδηγός πυροβολούσαν πότε στον αέρα και πότε προς το μέρος τους, είδαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που επέβαιναν με πινακίδες Μεγάλης Βρετανίας και άρχισαν να τους καταδιώκουν με ένα αυτοκίνητο και δίκυκλα.

Οι δράστες, φοβούμενοι να χειρότερα κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό μέγαρο και σταμάτησαν απ’ έξω, ωστόσο τα έξι άτομα που τους ακολούθησαν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον συνοδηγό που είχε πυροβολήσει και να τον χτυπήσουν, τραυματίζοντάς το στο μάτι.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου πρόλαβε πήδηξε τα κάγκελα και μπήκε στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού μεγάρου ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και οι άλλοι έξι δράστες συνελήφθησαν.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button