ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Νοσηλεύτρια στον Βόλο επανέφερε στη ζωή καρδιοπαθή που έπαθε ανακοπή πάνω στο τιμόνι

Νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Βόλου επανέφερε στην ζωή 55χρονο οδηγό ο οποίος υπέστη ανακοπή ενώ περίμενε να ανάψει το φανάρι πράσινο, στην συμβολή των οδών Ιωλκού και Γαλλίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι. Μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν η κόρη του, η οποία έντρομη βγήκε έξω από το όχημα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί σταμάτησαν να δουν τι συμβαίνει, ενώ η νεαρή γυναίκα βρισκόταν σε σοκ και παρακαλούσε να καλέσει κάποιος ασθενοφόρο για την μεταφορά του πατέρα της στο Νοσοκομείο.

Ως «μάνα εξ’ ουρανού» έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα από το σημείο η νοσηλεύτρια στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του «Αχιλλοπούλειου» Κωνσταντίνα Μπέλλου, η οποία μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο, έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Χωρίς να χάσει χρόνο άρχισε να κάνει ΚΑΡΠΑ στον 55χρρονο, ο οποίος δεν είχε σφυγμό και, όπως ενημέρωσε η κόρη του, έφερε βηματοδότη. Επί 7 λεπτά η νοσηλεύτρια προσπαθούσε να επαναφέρει τον ασθενή στην ζωή, κάτι το οποίο πέτυχε λίγο πριν φτάσει στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Με τις επίμονες θωρακικές συμπιέσεις, ενεργοποιήθηκε ξανά ο βηματοδότης και ο καρδιοπαθής επανήλθε στην ζωή. Η κ. Μπέλλου ενημέρωσε το πλήρωμα του ασθενοφόρου για την σοβαρότητα της κατάστασης και την προσπάθεια που η ίδια κατέβαλε προκειμένου να σώσει τη ζωή του 55χρονου οδηγού.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button