ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: «Χωρίς ανακύκλωση το Ηράκλειο»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όπου καταγγέλλει ότι η πόλη έχει μείνει χωρίς ανακύκλωση

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή Ηρακλείου όπως και η διοίκηση του ΕΣΔΑΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες, που η πόλη έχει μείνει χωρίς ανακύκλωση, «καθώς συμφωνούν η λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου ανακύκλωσης στην Ανατολική Κρήτη να εξαρτάται από τα επιχειρηματικά σχέδια ενός ιδιώτη. Την ίδια στιγμή στις καταγγελίες εργαζόμενων και σωματείου κρατάνε τη στάση του «πόντιου Πιλάτου» και μοιράζουν ευχολόγια».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Για πολλοστή φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για το ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Καθώς με απόφαση του εργολάβου από χθες το εργοστάσιο είναι ουσιαστικά κλειστό! Αυτό για να γίνει επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού του. Μάλιστα έχει προχωρήσει σε ακόμη μία παράσταση αυθαιρεσίας με την επιβολή αδειών άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Ο ασυντήρητος και υποβαθμισμένος μηχανολογικός εξοπλισμός του ΚΔΑΥ είναι διαχρονικό έργο εργολάβων, Δημοτικής Αρχής ΕΣΔΑΚ και ΕΕΑΑ που για να διαφυλάξουν τα κέρδη των εργολάβων τον έχουν να παραπαίει, να κινδυνεύουν οι ζωές των εργατών και παράλληλα  οι δημότες να πληρώνουν για ανακύκλωση που δεν γίνεται.

Καθώς όλοι τους γνωρίζουν από τις δεκάδες καταγγελίες των εργαζόμενων και του σωματείου -πολλές από αυτές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- για τα εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί από τον επικίνδυνο μηχανολογικό εξοπλισμό και την ανάγκη άμεσης αναβάθμισης του.

Τεράστιες ευθύνες έχει και σημερινή Δημοτική Αρχή Ηράκλειου όπως και η Διοίκηση του ΕΣΔΑΚ, που η πόλη έχει μείνει χωρίς ανακύκλωση καθώς συμφωνούν η λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου ανακύκλωσης στην Ανατολική Κρήτη να εξαρτάται από τα επιχειρηματικά σχέδια ενός ιδιώτη. Την ίδια στιγμή στις καταγγελίες εργαζόμενων και σωματείου κρατάνε τη στάση του «πόντιου Πιλάτου» και μοιράζουν ευχολόγια.

Απαιτούμε:

· Άμεσα να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΚΔΑΥ με ευθύνη του εργολάβου. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο.

· Για όσο διάστημα διαρκεί η επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή της εργασιακή τους σχέσης. Καμία άδεια άνευ αποδοχών.

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button