Διεθνής επικαιρότητα

Καναδάς: Καγκουρό – δραπέτης γρονθοκόπησε τον αστυνομικό που το «συνέλαβε»

Ένα καγκουρό που το έσκασε από τους φροντιστές του στον Καναδά κατά τη μεταφορά του σε άλλον ζωολογικό κήπο αιχμαλωτίστηκε σήμερα Δευτέρα (4/12), ωστόσο, κατάφερε να γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο τον αστυνομικό που προσπάθησε να το «συλλάβει».

Το θηλυκό καγκουρό ξέφυγε από τους φροντιστές του την Πέμπτη, όταν έκαναν στάση στον ζωολογικό κήπο της Όσαβα. Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το μαρσιποφόρο, το οποίο μεγάλωσε σε συνθήκες αιχμαλωσίας, να περιφέρεται στους δρόμους της Όσαβα, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Τορόντο.

Ύστερα από ένα τριήμερο ελευθερίας, το καγκουρό εντοπίστηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία σε αγροτική έκταση στα βόρεια περίχωρα της Όσαβα, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κρις Μπόιλο στο δίκτυο CBC.

Ακολουθώντας τις συστάσεις των φροντιστών, οι αστυνομικοί το άρπαξαν από την ουρά για να το ακινητοποιήσουν. Το καγκουρό αντιστάθηκε και αιφνιδίασε έναν αστυνομικό, τον οποίο γρονθοκόπησε στο πρόσωπο προτού τελικά αιχμαλωτιστεί, σύμφωνα με τον Μπόιλο.

Το καγκουρό πρόκειται να μεταφερθεί σε ζωολογικό κήπο του Κεμπέκ. Ύστερα από αυτήν την περιπέτεια, θα παραμείνει για λίγες ημέρες στον ζωολογικό κήπο της Όσαβα, όπου υποβλήθηκε ήδη σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button