Διεθνής επικαιρότητα

Σβίγκου: Η αλαζονεία της Δεξιάς πρέπει να βρει απάντηση από τις προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση

«Η αλαζονεία της Δεξιάς πρέπει να βρει απάντηση από τις προοδευτικές δυνάμεις την Κυριακή των εκλογών», ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

«Επιδίωξη της κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίζει, είναι να μην υπάρξει συζήτηση για τα προβλήματα των Περιφερειών και των πόλεων, ούτε για τις λάθος προτεραιότητες των αυτοδιοικητικών αρχών, που απέβησαν καταστροφικές για την καθημερινότητα των πολιτών», υποστήριξε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Όμως, οι πλημμύρες, αλλά και οι φωτιές του καλοκαιριού, ανέδειξαν την αποτυχία του επιτελικού κράτους, αλλά και των περιφερειών να θωρακίσουν τις περιοχές τους από τις φυσικές καταστροφές και να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέφερε: «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να υπάρξει μια προοδευτική στροφή στην Αυτοδιοίκηση, να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματά της και να γίνει συζήτηση επί των προτάσεων. Αντίθετα, τόσο η ΝΔ όσο και πολλές αυτοδιοικητικές αρχές αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως αδαείς, δεν θέλουν να γίνει καμία συζήτηση και θεωρούν ότι μέσα από πελατειακές σχέσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να συντηρούν τα τοπικά τους δίκτυα».

Έκανε ειδική αναφορά «στη μαρτυρική Θεσσαλία», υπογραμμίζοντας ότι «τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν κάνει περιοδείες σε όλες τις πληγείσες περιοχές, την ώρα που ο δήμαρχος Βόλου έκανε αθλιότητες. Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκήρυξε τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μπέου, αλλά απλά περιορίστηκε να καταδικάσει τη χειροδικία εναντίον του πλημμυροπαθούς πολίτη. Η Ν.Δ. κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τοξικότητα, την ίδια στιγμή που στηρίζει τον Μπέο για δήμαρχο Βόλου».

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι αυτή «πρέπει να είναι μια μέρα ενότητας, αποφασιστικότητας για τις μάχες που έχουμε τόσο στη Βουλή, όσο και συνολικά στην κοινωνία, γιατί οι δεκάδες χιλιάδες αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου έδωσαν μια ισχυρή εντολή σε όλα τα στελέχη και στα μέλη του κόμματος, για να ισχυροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε ανεξέλεγκτο ένα αλαζόνα, ανεύθυνο και επικίνδυνο Πρωθυπουργό όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα δημοκρατικό, ζωντανό κόμμα με διαφωνίες, με συμφωνίες, που προχωρά συνθέτοντας, στη βάση των δημοκρατικών του διαδικασιών. Όλα τα σχήματα κρίνονται στην πράξη από την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητά τους». Και κατέληξε, τονίζοντας ότι «η ευθύνη όλων μας είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και δημοκρατικά μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τα οποία θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, και συνολικά για τον οδικό χάρτη της επόμενης περιόδου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button