ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εργοτάξιο το Στάδιο Γάλλου στο Ρέθυμνο – «Οδηγούμαστε σε αφανισμό του στίβου», λένε προπονητές (vid)

Εργοτάξιο είναι εδώ και μήνες το δημοτικό στάδιο Γάλλου στο Ρέθυμνο. Οι εργασίες μπορεί να ξεκίνησαν το καλοκαίρι, αλλά η πρόοδος δεν κράτησε πολύ, καθώς το έργο έχει απενταχθεί από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μην πληρώνεται και το στάδιο να βρίσκεται πλέον σε κατάσταση εγκατάλειψης, αφήνοντας εκατοντάδες αθλητές, στο έλεος της ασφάλτου για τις προπονήσεις τους

  • «Οδηγούμαστε σε αφανισμό του στίβου», λένε προπονητές
  • Για ανευθυνότητα μιλάνε τα αθλητικά σωματεία
  • Γραφειοκρατικό λάθος η απένταξη του έργου λέει ο δήμος
  • Τα νέα παιδιά απομακρύνονται από τον αθλητισμό
  • Μαραθωνοδρόμοι τραυματίζονται σε προπονήσεις

Εικόνες εγκατάλειψης στο στάδιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο. Ο χώρος που κάποτε φιλοξενούσε τα ξακουστά Βαρδινογιάννεια και υποδεχόταν αθλητές από όλη τη χώρα, είναι το φάντασμα του εαυτού του, με το Ρέθυμνο να μετράει πλέον σημαντικές απώλειες στους αθλητές και το στίβο να οδηγείται σε αφανισμό.

Εικοσιένα ένα χρόνια μετά την τελευταία αντικατάσταση ταρτάν, όταν η διάρκεια ζωής του είναι γύρω στα 12 χρόνια, καθιστά αυτό το έργο απόλυτα αναγκαίο. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο και τον Αύγουστο ο εργολάβος σταμάτησε διότι δεν είχε λάμβανε τις πληρωμές του, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι συνέβη. Ο κ. Βιζιριανάκης έκανε λόγο για κοροϊδία από τις αρμόδιες αρχές, ενώ ο δήμος μιλάει για γραφειοκρατικό λάθος του Υπουργείου.

Γονείς αθλητών βλέπουν τα παιδιά τους να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι οι εκκλήσεις τους για οποιαδήποτε ενημέρωση από τους αρμόδιους, μένουν αναπάντητες. Παράλληλα, τη στιγμή που το Ρέθυμνο έχει ένα δυνατό αθλητικό δυναμικό, είναι κρίμα οι αθλητές του να μην έχουν τη στήριξη που χρειάζονται, αναγκαζόμενοι να προπονούνται υπό άθλιες συνθήκες, που συχνά έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό τους.

Σημαντικό παράγοντα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι τα παιδιά που θέλουν να δώσουν εξετάσεις αγωνισμάτων για τις σχολές σωμάτων ασφαλείας, δεν έχουν κατάλληλο χώρο να προπονηθούν, ενώ για το αγώνισμα του άλματος εις ύψος, το οποίο περιλαμβάνεται ως υποχρεωτικό, υπάρχει μόνο ένα στρώμα, πετάμενο και καλυμμένο έξω από το γήπεδο.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button