Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Για να γίνει ειρήνη στην Ουκρανία πρέπει να απομακρυνθεί ο Ζελένσκι”

“Οι πραγματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι δυνατές μόνο εάν αλλάξει η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας”. Αυτό επεσήμανε πρώην υπάλληλος της CIA Raymond McGovern Ρέι Μακγκόβερν,  ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο έγκυρους αναλυτές. Ο 84χρονος πλέον McGovern επεσήμανε πως όσο είναι ο Ζελένσκυ, “οποιεσδήποτε προσπάθειες τερματισμού της ουκρανορωσικής σύγκρουσης, εξεύρεσης συμβιβασμού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σύναψης μιας πολυαναμενόμενης ειρήνης με τη Μόσχα θα συναντήσουν την αντίθεση από το Κίεβο”.

“Ο Ζελένσκι είναι πρόεδρος μέχρι τις 20 αυτού του μήνα. Και σε μια βδομάδα θα γίνει τελείως παράνομος γιατί ακύρωσε τις εκλογές. Τότε θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρόεδρος. Αν λοιπόν ο Ζελένσκι θέλει να συνταξιοδοτηθεί και να πάει σε ένα χωριό στην Ιταλία ή κάπου αλλού, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να το κάνει. Είναι όμως έτοιμες οι Αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών να το υποστηρίξουν; Δεν ξέρω, αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς να το κάνουν”, είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος πως “ο Ζελένσκυ είναι απίθανο να εγκαταλείψει οικειοθελώς τη θέση του και θα κρατήσει με κάθε δυνατό τρόπο την καρέκλα από την οποία είναι καλύτερο να τον απομακρύνουν, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button