Διεθνής επικαιρότητα

Βιετνάμ: Κάθειρξη 12 ετών επιβλήθηκε σε λαθρέμπορο ειδών άγριας πανίδας

Δικαστήριο του Ανόι καταδίκασε την Δευτέρα σε κάθειρξη 12 ετών (20/11), έναν άνδρα για την λαθραία εισαγωγή κεράτων ρινόκερου και ελεφαντοστού στο Βιετνάμ, ανακοίνωσε περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Η Εκπαίδευση για τη Φύση – Βιετνάμ (ENV) εκφράζει την ικανοποίησή της που βλέπει πολλές βαριές κυρώσεις (…) που έχουν στο στόχαστρο λαθρεμπόρους ειδών άγριας πανίδας», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΜΚΟ, Μπούι Τι Χα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι λαθρέμποροι ειδών άγριας πανίδας θα αποθαρρυνθούν μόνον αν αυξηθούν οι δικαστικοί κίνδυνοι», συνέχισε.

Ο 36χρονος Νινχ Μπα Ντιέν τέθηκε υπό κράτηση τον Απρίλιο, μετά τη σύλληψή του, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ανόι.

Είχε προσληφθεί από ανώνυμο πρόσωπο να παραδώσει δύο πακέτα, που περιείχαν 12 κιλά κεράτου ρινόκερου και 5 κιλά ελεφαντοστού από την Ανγκόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πακέτα κατασχέθηκε κατά την ενδιάμεση στάση του, στο Κατάρ.

Το Βιετνάμ είναι ταυτοχρόνως κόμβος και σημαντική αγορά για το λαθρεμπόριο ειδών άγριας πανίδας, και οι ειδικοί καταγγέλλουν για καιρό την αδυναμία καταστολής του από τις αρχές.

Πιστοί διαφόρων πεποιθήσεων στο Βιετνάμ και την Κίνα αποδίδουν στην σκόνη από κέρατο ρινόκερου την ικανότητα να θεραπεύει τον πονοκέφαλο και διάφορες ασθένειες.

Πάνω από 60 τόνοι ελεφαντοστού, φολίδων παγκολίνου και κέρατος ρινόκερου έχουν κατασχεθεί στα βασικά λιμάνια του Βιετνάμ από το 2018, σύμφωνα με έκθεση της ENV του 2021.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button